València es presenta com a seu per a acollir la pròxima gala dels Goya

La ciutat competirà amb Sevilla, Màlaga i Palma de Mallorca per a celebrar la nit del cinema espanyol de 2020

Goya

Els Premis Goya podrien no tornar a Madrid el pròxim any i és que després del gran èxit del seu 33 edició a Sevilla la gala del cinema espanyol es planteja repetir guardons fora. A pesar que la capital andalusa està desitjosa de repetir, existeixen altres tres opcions que ja han anunciat la seua intenció de posicionar-se com a seu: Palma de Mallorca, Màlaga i València.

La regidora de Turisme i Desenvolupament Econòmic, Sandra Gómez, ha sigut la responsable d’anunciar que la capital del Túria ja està treballant en el projecte per a portar la cerimònia a València en la seua aposta per convertir la ciutat en un gran plató cinematogràfic.

En declaracions per al diari El País, Mariano Barroso, president de l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d’Espanya, ha declarat que per a ser seu dels Goya són necessaris tres requisits indispensables: disposar d’un espai per a albergar a 3.000 persones, tindre comunicació directa amb Madrid i que les institucions locals mostren una actitud acollidora.

En el cas de València la connexió amb Madrid es compleix per partida triple gràcies a l’AVE, l’autovia A-3 i l’aeroport de Manises que disposa de vols directes amb l’aeroport Adolfo Suárez (Barajas), mentres que la part que es refereix al suport institucional també estaria garantit amb la València Film Office treballant en el projecte.

Respecte al lloc de celebració, la ciutat podria oferir tant el Palau de Congressos com Fira València ja que el Palau Reina Sofia es queda per davall d’aquests dos espais quant a aforament (1.412 persones). No obstant això, el Palau de Congressos també es quedaria quasi un 50% per davall de la capacitat que es requereix per a l’acte amb 1.481 butaques, mentre Fira València sí que disposaria d’espai suficient en les seues instal·lacions pel que previsiblement seria el lloc més concorde per a la celebració dels guardons.

Encara que es desconeix en quin moment es prendrà la decisió per part de l’Acadèmia, des d’El País avancen que el pròxim dia 19 se celebrarà una reunió en la que començaran a estudiar-se les primeres propostes de les ciutats candidates.

 

Premios Goya 2019: todos los secretos de la noche del cine vivida desde dentro

Una peluquera de Puerto de Sagunto se lleva el Goya