Supercopa

Este dilluns la Ciutat del Futbol de Las Rozas ha sigut l’escenari triat per a celebrar el sorteig d’aparellaments de les semifinals de la Supercopa d’Espanya 2020 on el València CF, l’FC Barcelona, el Real Madrid i l’Atlètic de Madrid es mesuraran en una “Final Four“, la primera de la història d’este torneig, per a convertir-se en els campions d’Espanya.

L’equip taronja s’enfrontarà al Real Madrid el pròxim 8 de gener, mentre que l’FC Barcelona i l’Atlètic de Madrid ho faran en la jornada posterior del 9 de gener. Aquests dos partits es disputaran a Aràbia Saudita, igual que succeirà amb la celebració de la Supercopa dels tres pròxims anys i ho faran a l’hivern amb l’objectiu d’alleugerir el calendari de competicions, una demanda que reclamaven clubs i jugadors. Els guanyadors d’estes trobades passaran a la final que tindrà lloc el diumenge 12 de gener a la Ciudad Deportiva Rey Abdullah (Yeda).

El valencianista José Luis Garay durant el sorteig celebrat a Madrid.

Des de la RFEF i la Federació de Futbol d’Aràbia Saudita ja han anunciat que es contempla l’accés sense restriccions de les dones als partits, i la posada en marxa d’una competició de futbol femení a Aràbia.

El canvi de model permetrà, per tant, rellançar esta competició a nivell mundial, arreplegar les demandes de clubs i jugadors respecte al calendari, contribuir a situar a Espanya com a candidata ferma davant el Mundial del 2030 i utilitzar el futbol com a motor del canvi social.