Valencia rehabilitará al completo la gran fuente de la plaza de Cánovas
Fuente del Marqués de Campo realizada por Benlliure.

La cèntrica plaça de Cánovas viurà una important renovació aquest mateix any. El Ajuntament de València rehabilitarà l’emblemàtica font de 1843 dedicada al Marquès de Campo.

La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, ha sigut la responsable d’anunciar la intervenció de 42.290 euros que s’emmarcarà en les activitats i accions que desenvolupa el consistori valencià per l’any dedicat a l’escultor Mariano Benlliure, creador de la font.

La restauració permetrà aconseguir les condicions òptimes que necessiten les escultures de bronze. Els treballs inclouen la inspecció i observació directa de les escultures i anàlisis per a establir els criteris d’intervenció; neteja de les escultures; tractaments de protecció de superfícies i acabats; reparació i reintegració de xicotets danys; i revisió d’unions i fixacions de components i ancoratges.

AIXÍ ÉS LA FONT MÉS DESTACADA DE BENLLIURE

La font s’erigeix sobre la base d’unes escalinates octogonals que envolten la base de la font. En les mateixes s’incrusten uns pedestals que formen una creu corbada en les seues trobades on es col·loquen les 5 escultures de bronze. En el centre, un pedestal de gran altura on està instal·lada la figura del marquès amb el seu fill.

Baix, sobre quatre pedestals, hi ha quatre estàtues simbolitzant les més destacades empreses industrials del famós valencià: el ferrocarril, representat per un home que es recolza en una roda de locomotora; la navegació, per una dona sobre un timó; el gas, per un jove portador d’un encenedor, i, al capdavant, la caritat, conjunt format per una monja llegint a uns xiquets.

“Enguany des de l’Ajuntament estem immersos l’any Benlliure”, ha avançat Tello. “Per això estem portant tota una sèrie d’accions que pretenen posar en valor la figura d’aquest gran artista. Recentment ja hem intervingut en l’escultura del pintor José Ribera, conegut com ‘L’Españoleto’, obra també de Mariano Benlliure, que està situada en la plaça del Poeta Llorente. Ho hem rehabilitat i ara ha recuperat el seu aspecte i la seua esplendor original. A més, també hem donat el protagonisme que es mereixia al sarcòfag de Blasco Ibáñez, obra també de Benlliure”.