València recorda la riuada de fa 60 anys amb fotografies

La riuà del 14 d'octubre de 1957 la ciutat de València va ser un dels dies més difícils

Imágen de la Riada de hace 60 años
La riuà del 14 d’octubre de 1957 la ciutat de València va ser un dels dies més difícils de la seva història recent, l’aigua va devastar el cap i casal, moment gravat en la memòria de milers de valencians, es compleixen 60 anys del fatal esdeveniment.

Hi ha fotografies de policies municipals ajudant als ferits, el riu Túria es va desbordar fins a en dues ocasions provocant la mort de 81 persones i quantiosos danys materials. En la fotografia que acompanya aquesta notícia es pot veure l’edifici de Correu envoltat d’aigua, l’aigua va arribar fins a la mateixa plaça de l’Ajuntament.

Segons expliquen les cròniques, aquell 14 d’octubre de 1957, els policies municipals van treballar sense descans ajudant a centenars de veïns. La seva actuació durant aquells difícils dies va portar a l’Ajuntament de València a concedir el 7 de desembre de 1962 la medalla de la Gratitud de València a títol col·lectiu al cos de la Policia Municipal.

La història de l’època es manté gràcies a les fotografies, les cròniques dels diaris expliquen que les precipitacions van començar l’11 d’octubre fins que el riu es va desbordar. el riu travessava la ciutat, és el conegut jardí del Vell Llit, els carrers es van inundar, l’aigua va créixer i la ciutat va viure un dels pitjors dies de la seva història recent.

Després de la catastrofe, els dirigents de l’època van decidir fer una remodelació per prevenir que es repetís el desastres. Es va traslladar el llit del Turia als afores de la ciutat i es va construir un enorme jardí en l’antic llit convertint-se en un dels pulmons verds de la ciutat.