Navidad

L’Ajuntament de València, mitjançant la Regidoria de Cultura Festiva, ja ha encetat la instal·lació dels primers elements ornamentals per a la celebració de Nadal. La il·luminació nadalenca comença a instal·lar-se abans que l’any passat i com a novetat inclourà uns bàculs lluminosos als costats de la plaça de l’Ajuntament en lloc de les tires de banda a banda, permetent així la utilització de carrosses i elements de gran format a la Cavalcada de Reis.

El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha destacat que enguany s’incidirà més encara en la descentralització de l’ornamentació i la il·luminació nadalenques ja iniciada ara fa dos anys, amb l’objectiu de reforçar l’activitat comercial als diversos barris i pobles de la ciutat. “Dotem de protagonisme tots els districtes de la ciutat i a més reforcem el caràcter de les celebracions nadalenques com a motor econòmic, a l’igual que ja ho hem fet amb altres festes de la ciutat, com ara les Falles o la Gran Fira”, ha explicat.

Una de les novetats d’enguany serà la possibilitat de transitar per dins de l’arbre de Nadal que s’instal·larà a la plaça de l’Ajuntament. Serà un dels arbres que adornaran els nostres carrers i places, juntament amb els que des de fa dos anys celebren el Nadal a les places de Patraix, Campanar, Benimaclet, Sant Valer (a Russafa), la Creu del Canyamelar i Doctor Collado (a Ciutat Vella), i amb els tres que s’incorporaran enguany en nous emplaçaments, als Orriols, a Sant Marcel·lí i també en Abastos. S’arribarà d’esta forma als 25 punts de decoració nadalenca enguany, més del triple dels que hi havia ara fa dos anys, quan n’hi hagué set.

A Benifaraig, Borbotó, Poble Nou, Massarrojos, Cases de Bàrcena, La Torre, El Palmar, El Perellonet, Pinedo i El Saler un cartell lluminós desitjarà ‘Bon Nadal’ a tots els seus veïns i veïnes, mentre que a Carpesa, Castellar-l’Oliveral, La Punta i Benimàmet-Beniferri s’instal·laran cortines de llums LED.

Fuset ha posat en valor els focus d’atracció que suposen per al xicotet comerç de la ciutat els diferents punts de decoració nadalenca i ha destacat la valoració positiva traslladada pels comerciants a esta política de descentralització. A més, ha agraït l’esforç de l’Associació de Comerciants que, un any més, instal·larà a la plaça de l’Ajuntament la pista de gel i el carrusel de cavallets i es faran càrrec de la il·luminació ornamental al centre de la plaça, així com la col·laboració de la Regidoria de Comerç.