Goya
Interior del Bilbao Arena durante la celebración de los últimos Premios Feroz.

La regidora de Turisme i presidenta de la Fundació Turisme València, Sandra Gómez, ha presidit una primera reunió amb professionals del sector audiovisual en la qual “hi ha hagut un suport rotund a la iniciativa que València es postule com a ciutat per a acollir la gala dels premis Goya en el futur”.

Es tracta d’un projecte a mitjà termini, amb intenció d’optar a la seua 35ª edició en 2021, “any en què celebrem el centenari del naixement de Luis García Berlanga, un dels més prestigiosos directors espanyols, nascut a València, cofundador de l’Acadèmia de Cinema i president d’honor des de 1986 fins a 2010″.

Al costat de la València Film Office i Valencia Convention Bureau, la reunió s’ha enfocat a liderar, conjuntament, la candidatura de la ciutat per a acollir la gala dels Goya. Sandra Gómez ha destacat que l’objectiu de la trobada ha sigut “sumar la complicitat, tant de les institucions públiques com del sector audiovisual, per a presentar una candidatura madura i consensuada”.

Durant la reunió, s’ha coincidisc que “és interessant plantejar-ho a dos anys vista, acompanyat de pla de promoció del cinema valencià i aprofitant les oportunitats que sorgeixen per a consolidar València com una destinació cinematogràfica amb possibilitats, amb iniciatives com optar als premis Feroz o la Trobada entre Associacions Audiovisuals d’Espanya i Portugal“, ha assenyalat Sandra Gómez.

El sector ha mostrat unanimitat davant les possibilitats de la ciutat per a acollir la gala dels Goya, que “permetria donar visibilitat a la ciutat i potenciar la indústria audiovisual valenciana”. “Per exemple, l’Ajuntament de Sevilla va calcular que l’impacte econòmic de l’esdeveniment va suposar al voltant de cinc milions d’euros, per la qual cosa es tracta d’un esdeveniment rendible; no solament a nivell de visibilitat de València sinó també d’impacte directe a la ciutat·, ha afegit.

Premios Goya 2019: todos los secretos de la noche del cine vivida desde dentro

La valenciana ganadora al Goya por Mejor Peluquería desvela cómo vivió la noche de la gala