Valencia premiará a los ciudadanos que reciclen latas y botellas de plástico
El alcalde de Valencia, Joan Ribó, junto a una de las máquinas RECICLOS.

L’Ajuntament de València, en col·laboració amb Ecoembes i la Generalitat Valenciana, ha posat en marxa el projecte pilot Reciclos. Es tracta d’una iniciativa pionera a Espanya capaç de premiar el reciclatge. Amb ella, les persones que reciclen llandes i botelles de plàstic seran premiades amb compensacions sostenibles com a abonaments de transport o vals per a aliments.

València es converteix així a la ciutat amb major població a apostar per aquest pioner sistema de reciclatge. Aquest s’ha desenvolupat amb talent 100% espanyol i fa ús de la tecnologia mòbil amb la finalitat d’adaptar-se als hàbits cada vegada més digitals dels ciutadans. L’objectiu és incentivar el reciclatge de llandes i botelles de plàstic dins i fora de casa.

Les recompenses de Reciclos es podran triar. Entre elles figuren abonaments de transport públic; un patinet elèctric; un tour amb bicicleta per la ciutat; cupons d’aliments per a fomentar la compra de productes ecològics i de proximitat en comerços locals; bonificació en la taxa de residus; i fins i tot destinar l’incentiu a obres socials com el Banc d’Aliments de València.

COM S’ACONSEGUEIXEN ELS PUNTS PER RECICLAR

Per a obtenir punts i canviar-los, els ciutadans haurà de connectar-se al webapp de Reciclos. Després de realitzar aquest pas, s’haurà d’escanejar amb el mòbil el codi de barres de l’envàs. Una vegada s’haja escanejat, el ciutadà haurà de depositar-lo en un dels espais habilitats per a això.

València compta amb més de 3.700 contenidors grocs per a reciclar. A més, durant 2021 s’instal·laran un centenar de màquines per a promoure el reciclatge tant en mercats com en altres punts estratègics de la ciutat. Tots ells comptaran amb tecnologia mòbil per a garantir la suma de punts.

AIXÍ ÉS RECICLOS

Creat per Ecoembes, Reciclos és un Sistema de Devolució i Recompensa (SDR) que premia als ciutadans que reciclen les seues llandes i botelles de plàstic de begudes a través d’incentius sostenibles amb els quals podran millorar el seu entorn més pròxim.

El Sistema de Devolució i Recompensa Reciclos naix en TheCircularLab, el centre d’innovació oberta d’Ecoembes. Després de la seua implantació en més de 15 municipis de Catalunya i després d’haver-se posat en marxa recentment en Ciutadella de Menorca, Calahorra, Osca, Bullas i Getafe i Sevilla, Reciclos arriba ara a València.

A més, en 2021 es preveu que aquest pioner sistema de reciclatge estiga present en totes les regions d’Espanya, comptant tant amb contenidors grocs que incorporen la seua tecnologia com amb màquines situades en altres espais públics, facilitant així el reciclatge de les llandes i botelles de plàstic de begudes generades tant en les llars com fora d’ells.