Valencia planta siete Fallas en la ciudad

Hui, en un món sense coronavirus, València lluiria molt diferent amb carrers replets de monuments fallers. Com cada 15 de març, aquesta jornada haguera tingut lloc la tradicional plantà de les falles donant així el tret d’eixida a les festes valencianes més populars.

Enguany no hi haurà Falles com les recordem encara que la ciutat s’ha bolcat en homenatges a les festes. A més de exposicions falleres com la d’El Corte Inglés o el Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC), l’Ajuntament de València ha impulsat la plantà de set monuments fallers.

L’alcalde de València mira la falla de l’Ajuntament amb la nova app.

La falla municipal es planta de forma virtual

Anar a la plaça de l’Ajuntament i descobrir la falla municipal ja és possible gràcies a una app. Avui s’ha presentat una aplicació mòbil dissenyada per la Universitat Politècnica de València. Amb ella es pot visualitzar la falla del consistori en la ubicació per a la qual havia sigut concebuda.

L’alcalde Joan Ribó ha agraït la posada en marxa d’aquesta app: Dulk Falla 2021. A més, ha convidat a la ciutadania a utilitzar-la. “El simbolisme de la Falla municipal d’enguany que tracta d’un assumpte molt important com és el canvi canvie climàtic. Ens convida a ser part activa en la preservació de les espècies. També a prendre consciència sobre la salut del planeta i sobre la nostra responsabilitat en la seua deterioració”.

L’aplicació ja està disponible per a descarregar des de qualsevol dispositiu mòbil i és totalment gratuïta. A més, es pot completar la visita amb l’exposició sobre la falla de Dulk situada en el CCCC.

La Fallera Major de València en la presentació de la campanya de reciclatge d’Ecovidrio.

Artistes fallers planten un monument sobre sis contenidors

Els artistes fallers Paco Torres, Tedi Chichanova, Víctor Hugo, Juanjo Salom, Ausiàs Estrugo i Reyes Pehan han plantat un monument damunt de sis contenidors de vidre localitzats en llocs emblemàtics de la ciutat des d’avui fins el pròxim dia 21. Alguns d’aqueixos punts són: l’Estació del Nord; la Ciutat de les Arts i les Ciències; i l’estació València-Cabanyal.

Els iglús verds serveixen de base d’aquestes xicotetes falles, de dos i quatre metres d’altura. La iniciativa forma part de la campanya ‘Recicla vidre amb esperit faller i cuida’t’. L’han posada en marxa Ecovidrio amb la col·laboració de la Generalitat i l’Ajuntament. L’objectiu és animar a la població a continuar reciclant vidre durant aquestes dates en les quals no s’han pogut celebrar les Falles.

A més, Ecovidrio recobrirà amb missatges d’ànim els contenidors verds de les comissions falleres que participen en la campanya de recollida d’envasos de vidre ‘La Reciclà’. Aquesta es realitza durant les Falles des de fa més de cinc anys.