Patinets

L’Ajuntament de València ha començat a retirar i denunciar els patinets elèctrics estacionats en diferents voreres de la ciutat, després que l’empresa Llime els haja tornat a col·locar aquest matí per diversos districtes per al seu lloguer per minuts.

Els patinets que s’han retirat seran portats al dipòsit municipal, on el seu propietari podrà portar-li’ls després del pagament de la sanció corresponent per ocupació de l’espai públic.

El consistori havia donat de termini fins al matí d’aquest dimecres a l’empresa perquè retire dels carrers les dotzenes de patinets elèctrics que deixa per a llogar des de la setmana passada o seria la Policia Local qui ho fera, doncs manca de l’autorització necessària per a usar la via pública i no paga la taxa corresponent per dur a terme aqueixa activitat lucrativa.

Fonts municipals van recordar que existeix una disposició de la DGT que fa que els vehicles de mobilitat personal i els cicles de més de dues rodes destinats a una activitat econòmica de tipus turístic o d’oci «hauran d’obtenir prèviament una autorització de l’autoritat municipal».

Segons una ordenança municipal, l’Ajuntament podrà formular «la corresponent denúncia o acta d’inspecció i requerirà en titular l’autorització o concessió» perquè «procedisca voluntàriament a la retirada dels elements» i en cas contrari, els retiraran ells.

Igualment, van ressaltar que la sanció per ocupació d’espai (no per vehicle) és de 750 euros, al que s’afig 122 euros per intervenció per la recollida i el transport, més 1,05 euros de dipòsit per dia