Valencia tendrá un nuevo jardín de casi 10.000 metros de superficie
Diseño del nuevo jardín de la calle Doctor Lluch.

El Ajuntament de València ha aprovat la licitació del disseny, direcció i coordinació d’obra del nou jardí del carrer del Doctor Lluch, en el barri del Cabanyal-Canyamelar.

L’obra, que està finançada amb els fons EDUSI de la Unió Europea, permetrà millorar la zona nord d’aquest espai verd. El regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha afirmat que “és la major actuació en matèria de jardins dins del programa EDUSI per a la reforma i rehabilitació integral del barri del Cabanyal-Canyamelar”.

El regidor ha explicat que el nou disseny del jardí es farà mitjançant un “procés que tindrà una part de participació ciutadana perquè ens vam comprometre amb les entitats cíviques i veïnals que els projectes de jardins serien participats i així ho farem també en aquest projecte”.

Campillo recorda que en aquesta fase “ens centrem en la redacció del projecte, però de seguida es traurà la licitació perquè les veïnes i veïns del Cabanyal gaudisquen d’aquest gran jardí rehabilitat i reformat”. El vicealcalde fixa 2023 com a “data límit del programa EDUSI” i, per tant, de l’execució del nou jardí.

VALÈNCIA INVERTIRÀ 50.000 EUROS EN EL NOU JARDÍ

En aquesta fase, l’Ajuntament ha aprovat la licitació del disseny, la direcció i coordinació d’obra de la zona nord del jardí per valor de 49.010’25 euros, IVA inclòs, i amb un termini de 8 mesos des de la formalització del contracte. L’àrea afectada té 9.498,65 metres quadrats que seran dissenyats amb un procés de participació ciutadana en col·laboració amb el veïnat.

El projecte tracta de millorar aquesta zona verda i, més concretament, de millorar el seu atractiu per a joves i majors. Així està prevista la instal·lació d’equips biosaludables i esportius; la renovació de la zona de jocs, incloent els jocs inclusius; el tancament de la zona de jocs infantils; la renovació del mobiliari urbà; l’eliminació de les barreres arquitectòniques; i la renovació del paviment.

A més, s’analitzarà l’estat de conservació de l’arbratge actual i de les espècies arbustives per a intentar conservar-lo, justificant adequadament la substitució d’algun dels exemplars.