Valencia tendrá una nueva plaza con espacios verdes y zonas de esparcimiento
Plano de la Malvarrosa donde se ubicará la nueva plaza. / Imagen de Google Maps

La ciutat de València comptarà molt prompte amb una nova plaça. Es tracta del solar de Músic Antoni Eiximeno situat en el barri de la Malva-rosa. Aquest lloc es transformarà en un espai verd amb zones d’esplai per al veïnat.

Així ho ha anunciat aquesta setmana la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez. “El solar de Músic Antoni Eiximeno es convertirà en una plaça amb una intervenció urbanística que s’emmarcarà en el projecte municipal València, Ciutat de places“.

Segons va revelar Gómez, aquest nou pla d’Urbanisme cerca convertir un solar degradat en una vertadera plaça per als vianants. La vicealcaldessa va revelar que la nova plaça Músic Antoni Eiximeno “serà un projecte de barri”. “Un projecte inclusiu en el qual volem que tots els veïns participen per a ajudar-nos a configurar-lo”, va declarar.

UN ESPAI PER A JUGAR I COMPARTIR

“Després de moltes dècades de degradació en aquesta plaça ha arribat el moment de transformar-la; de generar un nou espai de convivència per als seus veïns, un nou punt de trobada on puguen confluir nombroses activitats que atraguen a tot el barri”.

El Ajuntament de València ja ha iniciat els treballs d’expropiació dels terrenys privats. A més, també s’ha començat a redactar el projecte. “Des d’Urbanisme volem recórrer aquest camí al costat de l’Associació AAVV Amics i Amigues de la Malva-rosa, perquè al més prompte possible puguem millorar la qualitat urbana del barri i fer realitat aquest nou espai en el qual compartir, jugar, relacionar-se… Una nova plaça per a omplir-la de vitalitat”, va concloure Gómez.

REURBANITZACIÓ DE MÚSIC MORENO GANS

A més de la nova plaça, el consistori continua avançant en les obres de reurbanització de l’entorn de la Plaça Músic Moreno Gans, en el mateix barri. Amb ella, l’Ajuntament completa la conversió en zona de vianants de l’entorn com havien demanat els veïns.

Les obres consisteixen en la substitució de l’asfaltat per rajola per a ampliar la plataforma per als vianants, deixant accés als dos garatges existents. Aquesta actuació també s’emmarca en el projecte València Ciutat de Places. L’objectiu és crear espais comuns i de trobada en tots els barris de la ciutat.