Así será la nueva plaza de Valencia que se ubicará en Patraix
Diseño de la nueva plaza del distrito de Patraix.

El projecte ‘València Ciutat de Places’ continua creixent en la capital del Túria. El Ajuntament ha anunciat la creació d’una nova plaça que se situarà en ple cor de Patraix.

L’espai públic tindrà una dimensió de 5.000 metres quadrats. Aquest se situarà sobre els solars que hi ha entre el carrer Campos Crespo i la subestació elèctrica de Patraix. A més, la intervenció inclourà la remodelació dels carrers Ramón de Perellós i Folch de Cardona.

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, ha sigut la responsable de donar a conèixer el projecte. La socialista ha assenyalat que és una iniciativa “molt esperada pel barri”. També ha assegurat que amb l’obra es recuperaran diferents espais en desús de la poma delimitada pels carrers Campos Crespo, Vicente Parra, i Josep de Saragossa.

Figuració de la plaça de Patraix vista des de dalt.

D’altra banda, l’actuació ha de resoldre el programa de necessitats en dotació de zones de jocs i espais de socialització i vida comunitària per a veïns i veïnes del barri. A més, revaloritzarà el grup d’habitatges protegits del carrer Ramon de Perellós.

“Planteja un espai multifuncional, amb diferents àrees de joc, esport o activitats biosaludables, que puga atendre les necessitats de gran part de la població. La vegetació serà protagonista del nou enclavament amb plantacions d’arbratge en alineacions i agrupacions que delimiten, protegeixen i ombregen”.

EL DISSENY DE LA NOVA PLAÇA ARRIBA EN FORMA D’EXPOSICIÓ

El nou projecte de Patraix es pot veure en una exposició instal·lada enfront de l’Estació del Nord. Els dissenys mostren que al voltant dels carrers Folch Cardona i Ramon de Perellós hi haurà parterres vegetats que envoltaran el conjunt d’habitatges protegides.

Dos joves contemplen el projecte de la nova plaça de Patraix en l’exposició de l’Estació del Nord.
Al costat del solar previst per a un equipament públic es preveu un espai més ampli. S’espera que aquest puga funcionar com a espai multifuncional així com albergar diferents activitats festives o comunitàries. El disseny dels diferents paviments preveu crear a més diferents patrons de línies per a conferir a aquest espai una identitat pròpia.