El Consell se reúne para decidir las nuevas restricciones de la Comunitat Valenciana
Una mujer espera a cruzar con la bicicleta en la Plaza del Ayuntamiento de Valencia. / EMT

València comença el dia ja sense festes. Ahir a les 23.00 hores amb la Cremà de la Meditadora es posava punt i final a unes Falles històriques. Una celebració que va començar al març de 2020 i que ha acabat al setembre de 2021. Així després de més de cinc dies de festa, hui València torna a la normalitat. 

D’aquesta manera, la ciutat reprèn la seua activitat ordinària. Una activitat que es va veure interrompuda a la fi del mes d’agost amb els primers muntatges de falles. Per a això, durant les últimes hores centenars de treballadors públics han maldat per labors de neteja i reorganització d’elements públics. També les comissions falleres, que han hagut de desmuntar en poques hores totes les carpes.

En aquest sentit, el Ajuntament de València ha destinat quasi mig milió d’euros per a assegurar la neteja durant les Falles. Gran part d’aquest pressupost s’ha destinat a l’operatiu especial d’ahir a la nit. La recollida de cendres i posterior neteja de les zones afectades per la ‘Cremà’ va mobilitzar a 446 persones. Durant aquesta setmana continuaran aquests reforços per a poder fer una neteja en profunditat de tota la ciutat.

A més, el centre de València es torna a obrir-se al trànsit. Les poma central de la ciutat, que quedava tancada el passat 2 de setembre, ha recuperat el trànsit ordinari i les places d’aparcament ja estan disponibles.

Juntament amb aquesta obertura també es reactiva el servei ORA. La zona blava, que no ha estat operativa durant la setmana d’actes fallers, torna a funcionar en horari de 09.00-21.00 i de dilluns a dissabte.

EL TRANSPORT PÚBLIC REPRESA EL SERVEI ORDINARI

Aquesta volta a la normalitat coincideix enguany amb l’inici de setembre i del curs escolar. Això, que a penes influeix en altres aspectes, sí que ho fa en el transport públic. Tant EMT com Metrovalencia deixaran de prestar els reforços per Falles, però tots dos abandonen els horaris d’estiu i recuperen els horaris habituals.

En el cas de l’EMT es recuperaran les parades anul·lades durant l’estiu, com les del Palmar. També es reobrirà l’Oficina d’Atenció al Públic situada en la Universitat Politècnica de València que tanca en temporada estival. Metrovalencia per la seua part assegura que incrementarà en nombre d’unitats en circulació i recuperarà una major freqüència horària.