Valencia se tiñe de blanco con los últimos copos de nieve del invierno
mágenes de la sierra de Ayora nevada que envía David Ávila, @meteoayora

L’hivern de Filomena s’acomiadarà en qüestió d’hores per a donar pas a una primavera que arrancarà tenyida de blanc. La neu ha tornat a la província de València aquest mateix matí.

Els flocs han caigut a les muntanyes de l’interior, concretament en cotes superiors a 1.000-1.100. També s’ha notificat neu a la comarca de la Vall d’Aiora-Cofrents i una mica de calamarsa menuda en la localitat d’Aiora.

L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ja havia alertat sobre l’arribada d’un nou temporal i un descens dels mercuris. Els termòmetres han baixat 10º respecte al dimecres, una situació que unida als ruixats ha provocat una nevada de forma feble.

UNA MÀNEGA MARINA ES FORMA EN LA COSTA DE TORREVELLA

A la neu se li sumen altres dos fenòmens: el marítim i les precipitacions. Durant les primeres hores del matí s’han registrat raigs en el mar, concretament entre Santa Pola i Guardamar del Segura. Precisament és el litoral d’Alacant el que romandrà en alerta groga dissabte que ve amb vents de força 7 i ones de 3 metres.

A més, a primera hora del matí s’ha pogut veure sobre el mar de Torrevieja la formació d’una mànega marina. Es tracta d’un fenomen d’aparença similar als tornados amb la diferència que es produeix sobre l’aigua en lloc de la terra.

Respecte a la pluja, el litoral sud de València i tot el litoral alacantí també estan en alerta groga per precipitacions intenses. Concretament a Elx s’han viscut uns episodis de xàfecs molt intensos que han superat els 40 l/m2. Alguna cosa semblança ha succeït en la zona de Xàbia on han superat els 30 l/m2 de forma generalitzada.

ORANTE EN EL PONT DE SANT JOSEP

  • DIVENDRES 19. Intervals nuvolosos. Probables precipitacions a partir de migdia. Cota de neu entorn de 500-1000 m i puntualment per davall. Temperatures mínimes en descens; màximes en descens en el terç nord i amb pocs canvis o en lleuger ascens en la resta. Gelades febles en punts de l’interior. A Castelló, vent del nord-oest moderat amb ratxes fortes o molt fortes, tendint en el litoral a variable fluix; a València, vent fluix variable amb predomini del sud i sud-oest; a Alacant, vent del nord i nord-est, moderat en el litoral i fluix a l’interior.
  • DISSABTE 20. Cel nuvolós amb precipitacions en la primera meitat del dia, molt probables en la meitat sud i poc probables en el nord, tendint a la vesprada a intervals nuvolosos. Cota de neu entorn de 500-700 m. Temperatures amb pocs canvis. Gelades febles en punts de l’interior. Vent fluix a moderat de component nord amb ratxes fortes o molt fortes.
  • DIUMENGE 21. Predomini de cel poc nuvolós o buidat. De matinada, intervals nuvolosos en el litoral sud, sense descartar precipitacions febles. Temperatures mínimes en descens en el terç sud i sense canvis en el nord; màximes amb pocs canvis. Gelades febles a l’interior. En el terç nord, vent del nord-oest fluix a moderat amb ratxes fortes o molt fortes; en la resta, fluix variable.