encendido
Jose Cuellar Asuncion 30/11/2018 Valencia, Comunidad Valenciana. Joan Ribó, acompanyat del regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera, Pere Fuset, i les Falleres Majors de València 2019, assistix a l’acte d’encesa de les llums i l’arbre de Nadal a la Plaça de l’Ajuntament.

Divendres passat, 30 de novembre, l’Ajuntament de València va celebrar l’encès de llums anual de la plaça de l’ajuntament per a donar passe a les festes nadalenques de la ciutat del Túria. L’encès de tota la ciutat es realitzarà a causa d’una inversió de 80.000 euros.

L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde, Joan Ribó, del regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, i les Falleres Majors de València al costat de les seues respectives corts d’Honor.

En aquest, Joan ribó ha destacat la importància de la descentralicación de les llums de nadal, ja que no serà sol el centre de la ciutat el que estarà il·luminat. Seran també els barris els que compten amb motius decoratius nadalencs per a dinamitzar tots els racons de la ciutat.

València s’il·lumina enguany per a donar la benvinguda a unes festes que suposen un moment càlid per a moltes persones, i que a més són un revulsiu econòmic a la ciutat”, ha declarat l’alcalde, Joan Ribó.

El pressupost d’enguany suposa un increment del 33% respecte a l’any anterior. A més, s’han inclòs 15 arcs al carrer de la Pau, 8 al carrer de Sant Vicent i altres 11 en les entrades a la plaça de l’Ajuntament. També per a la decoració nadalenca de la plaça de l’Ajuntament, el consistori ha incrementat un 25% els bàculs decoratius, amb l’objectiu de no entorpir el trànsit de carrosses grans en la Cavalcada de Reyes.“El Nadal, com la resta de celebracions a València, no solament ha de ser un motor cultural sinó també social i econòmic”, ha assenyalat el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset.

Entre altres coses, el Auntamiento ha incorporat il·luminació al pesebre situat en la plaça de la Reina i ha afegit una presa de tensió per a Nit de cap d’any en la plaça de Patraix.

Els barris de Benicalap i Malilla també han instal·lat un arbre de Nadal, que se sumen als presents en les places de Campanar, Patraix, Sant Valdre (Russafa), Benimaclet, Creu del Canyamelar, Doctor Collado (Ciutat Vella), Proveïments, Sant Marcel·lí i Orriols.

Així mateix, Forn d’Alcedo i Mauella també compten amb il·luminació nadalenca. D’altra banda, el regidor d’Urbanisme, Vicent Sarrià, va inaugurar l’encès de llums nadalenques en el Mercat de Colón, on ha estat present el president de la Generalitat, Ximo Puig, i el president de l’Associació de Comerciants del Mercat Colón, Steve Anderson.

 

Les campanadas de València sonrarán dos vegades en Cap d’Any amb una doble sessió festiva