Mobile

Ja va ser la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, la que a la fi del mes d’octubre avançava que València era la ciutat “perfecta” per a l’organització del Mobile World Congress, una de les majors cites tecnològiques a nivell internacional que se celebra anualment a Barcelona des de fa dotze anys.

Estes afirmacions van tindre lloc quan la incertesa política catalana va alçar rumors sobre el canvi de ciutat per a la celebració de la pròxima edició, prevista per a finals de febrer de 2018. Una idea que la pròpia organitzadora de l’esdeveniment va negar assenyalant que l’acord del Mobile World Congress amb la Ciutat Comtal seria fins a 2023.

No obstant, ha sigut ara quan el conseller delegat de l’organitzadora GSMA, John Hoffman, ha advertit que l’esdeveniment requerix tant de “seguretat” com de “estabilitat política”, tal com han confirmat fonts de l’Agència EFE després de l’avanç de La Vanguardia.

Segons sembla, Hoffman ha assenyalat que encara que l’edició de 2018 vaja a mantenir-se a Barcelona la de 2019 podria canviar de seu si esta estabilitat no pot garantir-se. A més, el directiu de l’organitzadora ha destacat que s’està “monotorizando la situació a Espanya i Catalunya i avaluant qualsevol impacte potencial per a la Mobile World Capital i el Mobile World Congress”.

En cas que açò succeïra, Oltra ja va anunciar que la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament podrien començar els tràmits perquè València es postule com a capital de l’esdeveniment. “És una ciutat ideal per a celebrar eixa trobada si els organitzadors decidixen canviar la ubicació. Seran benvinguts i, com és una terra hospitalària i acollidora, segur que els agrada i després repetiran per convenciment i no per altres qüestions”, assegurava la vicepresidenta després de deixar clar que li agradaria que el Mobile World Congress arribara a la capital del Turia per altres causes i no per la crisi de Catalunya.

Tenir un congrés d’estes característiques suposaria un impacte superior als 450 milions d’euros i una generació de més de 13.000 llocs d’ocupació i és que en l’última edició van acudir més de 100.000 professionals demostrant l’interès que alça la celebració del MWC.