Saler

Tractors, furgonetes i motoristes valencians s’han concentrat aquest matí al costat del Palau dels Arts per a iniciar una marxa pels principals carrers de València amb l’objectiu de mostrar el seu rebuig a la reconversió de l’autovia de El Saler anunciada pel Consell el mes d’octubre passat.

La caravana de vehicles procedents de les pedanies del sud de València han arribat fins a la plaça de l’Ajuntament per a manifestar-se enfront del consistori i és que els participants asseguren que la modificació de la CV-500, projecte que impulsa la pèrdua d’un carril per cada via de circulació, suposarà una trava important per al desplaçament dels habitants d’aquesta zona així com per als comerciants de l’horta valenciana que cerquen donar eixida als seus productes a la ciutat.

Durant la manifestació han pogut llegir-se cartells de protesta contra el govern valencià i s’ha mostrat la indignació dels assistents els qui no han dubtat a expressar sentir-se “oblidats” tal com ha detallat Les Províncies.

Manifestants concentrats enfront de l’Ajuntament contra la reconversió de la CV-500.

Litoral de l’Albufera

El programa de paisatge del litoral de l’Albufera planteja les següents accions: definició del traçat de la Via Litoral per l’Albufera, integrant els recorreguts ja existents, dotant-los d’homogeneïtat, així com de les seues connexions transversals amb els elements de major valor ambiental, cultural i paisatgístic. Es tracta de potenciar itineraris emblemàtics com l’accés al Palmar i la recuperació del Camí del Tremolar.

En el primer cas, la proposta estudia la reconversió integral de la carretera d’accés al Palmar, transformant-los en un itinerari compatible per a ciclistes i vianants, l’extensió de la Reserva Natural del Racó de l’Olla, i la regeneració de les zones agrícoles degradades i la seua connexió amb els sistemes hídrics.

En el segon cas destaca la recuperació del camí històric entre Pinedo i Castellar-l’OLiveral (Camí del Tremolar), proposant l’habilitació d’una senda ciclista i per als vianants seguint el traçat d’aquest camí, posant en valor el patrimoni agrícola i paisatgístic en el context del Pla d’Acció Territorial d’Ordenació i Dinamització de l’Horta.