plaza

A partir de març la ciutat de València comptarà amb 12 nous quilòmetres per als vianants, els que comprèn la Plaça de l’Ajuntament. A partir del 23 de març l’entorn de la casa consistorial serà un espai per al gaudi permanent dels vianants. Amb aquests nous 12 km per als vianants València comptarà amb una extensió total de 156 quilòmetres per als vianants. Això és el que la convertirà en la primera ciutat amb més quilòmetres per als vianants d’Espanya.

No obstant això quant a percentatge de zones per als vianants, respecte a l’extensió total de la ciutat, no rebem la medalla d’or. Encara que, això sí, en el rànquing de ciutats amb una zona per als vianants més àmplia ens situem en els tres primers llocs. València és la tercera ciutat d’Espanya amb més percentatge de zones per als vianants. Concretament el cap i casal compta amb un 18,77% d’espai per als vianants. Només 2 punts per davall de la primera ciutat en el rànquing espanyol que és Granada.

Les 10 ciutats espanyoles més per als vianants

Granada és la ciutat espanyola amb la zona per als vianants més àmplia del país. Concretament disposa de 91 quilòmetres per als vianants el que suposa el 20,94% de la seua superfície. La ciutat fins i tot té previst escometre en els pròxims mesos un ambiciós projecte de conversió en zona de vianants de tot el seu centre històric.

Imatge de la Plaça Isabel la Catòlica de Granada, una de les zones per als vianants de la ciutat.

En la segona posició en el rànquing trobem a Vitòria, disposa d’un 19% de superfície per als vianants, en total 70 quilòmetres per als vianants. En 2013 va ser guanyadora del Premi Ciutat que Camina.

Després de València, i en quarta posició, trobem a Bilbao. La capital de Biscaia compta amb 44 quilòmetres per al passeig, un 18% de superfície total.

Salamanca, amb 40 quilòmetres, se situa en el cinquena lloc, aquesta disposa d’un 16% de superfície per als vianants. En sisena posició trobem a Conca, el 14,93% de la seua superfície és per als vianants, 23 quilòmetres per als vianants. En nombre de quilòmetres Sevilla hauria de trobar-se en millors llocs del rànquing. La capital sevillana compta amb 102 quilòmetres per als vianants, no obstant això això només suposa el 14,76% de la seua extensió total. Això la col·loca en el lloc setè d’aquesta llista.

Huelva, Barcelona i Toledo estan en la cua d’aquesta top ten. Els 26 quilòmetres per als vianants, un 13,48% del total, converteixen a Huelva en la vuitena ciutat amb una superfície més àmplia per a vianants. Barcelona disposa de més espai, en total 110 quilòmetres per als vianants. No obstant això la seua extensió fan que això supose només el 13,25% de la seua superfície, la qual cosa la cua en la novena posició. Finalment tenim a Toledo, amb 37 quilòmetres per als vianants que són el 13% de la seua extensió total.