presupuestos
Cristóbal Montoro, entrega a Ana Pastor en el Salón de Pasos Perdidos del Congreso el Proyecto de Ley de los PGE 2018.

Setmana clau per als Pressupostos Generals de l’Estat. Hui el ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, ha lliurat el projecte per a 2018 a la presidenta del Congrés dels Diputats, Ana Pastor, començant així la seua tramitació parlamentària.

Aquests pressupostos seran claus per al govern valencià el qual ha aprovat, amb el vot en contra del Partit Popular i l’abstenció de Ciutadans, una proposta per a instar a els dirigents estatals a desenvolupar l’execució de les inversions pressupostades en la ciutat de València.

L’alcalde Joan Ribó va recordar en l’últim Ple algunes d’estes inversions “que haurien d’estar contemplades en els Pressupostos Generals de 2018”. Entre elles es troben les obres del túnel pasante del Parc Central, així com la partida pressupostaria per a la licitació d’estes obres i de l’estació central i el canal d’accés.

Ribó també ha recordat el contracte programa per al transport metropolità, el finançament de la línia de metro T2, l’assumpció del deute relatiu a la celebració de l’Amèrica’s Cup, l’alliberament de l’autopista AP7, el desenvolupament del Pla d’1.436 milions per a les Rodalies de València, i l’engegada d’un Pla de Xoc d’Inversions per part del Ministeri de Foment per a invertir a la Comunitat Valenciana, almenys, 1,2 milions anuals entre 2018 i 2020.

“En esta Comunitat es pressuposta poc, sempre per davall del 10,6 %, que és el percentatge de població que tenim i el que es demana en la reforma de l’Estatut. Però és que, a més, després esta inversió no es concreta. Per exemple, en el 2017 va arribar aproximadament un terç del que es va pressupostar en el seu moment, i en 2015 està quasi a la meitat que la resta de l’Estat”, explicava Ribó.

“No invertir en una comunitat significa empobrir-la”, destacava l’alcalde lamentat, per exemple, “que l’Estat no posa un euro per al transport metropolità de l’àrea de València, enfront dels 126,3 milions que aporten a Madrid i els 108,4 milions per a Barcelona”.