Valencia inaugura un nuevo parque infantil
Área de descanso y juegos del nuevo parque de Valencia.

El Ajuntament de València ha conclòs aquesta setmana les obres de remodelació i reforma de la zona de jocs infantils del parc situat al carrer Vinatea, en el barri de Velluters. La intervenció ha permès ampliar la zona de jocs infantils. En total, una superfície de prop de 680 metres quadrats sobre part de l’aparcament subterrani de l’avinguda de l’Oest.

El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha destacat que “el veïnat de la zona, i especialment els xiquets i xiquetes, ja poden gaudir de la reforma del nou parc infantilAquesta actuació correspon als Pressupostos Participatius Decidim VLC plantejats per la ciutadania. Després en cas que es dugui a terme en les últimes setmanes l’obra, aquesta ja està obert per a l’ús públic”.

S’han reubicat els elements infantils que hi havia i s’han afegit nous de caràcter inclusiu. L’objectiu per al vicealcalde és “garantir l’accés a menors amb diversitat funcional”. A més, ha destacat que la zona enjardinada “s’ha separat de la resta de la via per a evitar que els gossos entren dins de la zona”. Aquest tancament també ha deixat tota la zona de jocs protegida del trànsit rodat pròxim.

Valencia inaugura un nuevo parque infantil
Zona de jocs del parc Vinatea de València.

MILLORA DE LA ZONA VERDA DEL PARC

Així mateix, l’actuació ha permès arreglar tota la zona de la jardineria. S’han instal·lat unes superfícies de fusta sobre les platabandes enjardinades i s’ha col·locat un entarimat sobre les jardineres elevades. Aquests espais estaven en molt males condicions a causa de l’ús indegut.

A més, s’ha afegit vegetació baixa en les zones visibles de les jardineres i s’han cobert les superfícies de terra vegetal amb escorça de pi. Amb tot això s’han respectat els arbres i guanyat espai d’ús.

El projecte també ha inclòs la reubicació dels aparells biosaludables i l’augment del mobiliari urbà. Els treballs han suposat una inversió de 60.662,13 euros.