George Clooney i el seu ‘Tomorrowland’, Blanca Suárez i ‘El Bar’ d’Álex de la Iglesia o el famós ‘Westworld’ d’HBO són tres produccions molt diferents però totes elles amb un element comú: el seu pas per València.

La capital del Túria és cada any un de les destinacions més demandades pels experts del cel·luloide per a donar vida als escenaris de les seues històries. Un tipus de turisme que s’està consolidant per la forta repercussió econòmica que suposa ja que els resultats de portar rodatges són molt positius i asseguren que cada euro invertit es recupera per set.

Atraure les grans produccions de cinema i televisió és el repte de la plataforma Film València, un espai impulsat per la Diputació per a mostrar la varietat de localitzacions que ofereix la totalitat de la provincia.

L’actriu Verónica Sánchez a València durant l’enregistrament de ‘El Embarcadero’ per a Movistar.

En eixa cerca és fonamental la labor dels tècnics dels ajuntaments locals i és que són ells els encarregats d’ajudar els localitzadors de cada producció audiovisual a trobar els enclavaments més adequats per als seus projectes.

Paterna o El Saler són alguns exemples de municipis valencians que ja han acollit grans produccions. Pedro Almodóvar va triar el primer d’ells per a ‘Dolor y Gloria’, mentres que l’equip de ‘La Casa de Papel’ va optar per l’Albufera per a crear la sèrie de Movistar ‘El Embarcadero’. Ara l’objectiu és que esta llista continue creixent i que la província de València siga un gran plató de cinema i televisió.