Valencia se enfrenta a un

El mes de octubre podria tancar com el més càlid de la història des que hi ha registres. La Península Ibèrica s’enfronta a un episodi excepcional d’altes temperatures. Un “arreón càlid” assota a gran part d’Europa, amb especial afecció en l’àrea Mediterrània.

El terme “arreón tèrmic” fa referència a una pujada inusual dels mercuris amb temperatures atípiques per a les dates. Segons anuncia l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) “estem a les portes d’un nou episodi càlid, molt inusual per a l’època”. Per això, assenyalen que no es descarta “que aquest octubre siga el més càlid a Espanya de la sèrie històrica”.

Les prediccions parlen que les temperatures màximes estaran per damunt dels 20° en tot el país. En el cas de la província de València, hui s’espera que els mercuris arriben fins als 32è en alguns punts de l’interior. En la resta del territori valencià les temperatures rondaran els 27-29°.

Aquest episodi d’altes temperatures ve a més acompanyat de la presència de pols en suspensió del nord d’Àfrica. Per això, s’espera possible calitja en zones altes de València.

A curt termini, sembla que l’anticicló es mantindrà. Cara al pont de Tots els Sants, les temperatures descendiran lleugerament però amb valors que seguiran molt pròxims als 30 graus.

Des d’Aemet apunten al fet que aquestes condicions amb valors per damunt de “el normal”, continuaran previsiblement “en la primera quinzena de novembre”.