Valencia

Una nova edició del Dreamhack València arriba a la ciutat del 12 al 15 de juliol, que aspira a convertir-se en la seu oficial d’este esdeveniment d’esport electrònic a Espanya en els pròxims mesos. En esta novena ocasió, el certamen espera acollir a 40.000 visitants entre professionals i aficionats en un espai de més de 30.000 metres quadrats de Fira València. Els tornejos, amb més de 250.000 euros en premis, es retransmetran en directe en sis idiomes per a centenars de milers d’espectadors en més de trenta països.

L’Ajuntament de València, l’organització espanyola de Dreamhack i la resta dels organitzadors i patrocinadors s’han unit per a reclamar que València es convertisca de forma definitiva en la seu espanyola de l’esdeveniment.

“L’Ajuntament de València té interès en què este esdeveniment es quede en la ciutat i anem a treballar perquè Dreamhack seguisca apostant per la ciutat i que tinga els incentius suficients perquè València seguisca sent el seu referent”, ha exposat la regidora de Desenvolupament Econòmic, Sandra Gómez, al costat del director de Dreamhack València, Arturo Castelló, i del director de Gran Públic de Telefònica en Comunitat Valenciana, Catalunya, Murcia i Balears, Vicente Gisbert.

València es convertirà així durant quatre dies en la capital del món de l’e-sport, una ciutat que va ser la primera a realitzar un esdeveniment Dreamhack fora de Suècia i que en l’edició passada va rebre un rècord d’assistents.

Entre les novetats d’enguany estan les retransmissions en directe en sis idiomes i que es duplica la velocitat de la xarxa de fibra òptica respecte a la passada edició fins a aconseguir els 30 gigaoctets. La competició està organitzada per Encom Games, companyia espanyola especialitzada en la gestió i producció de projectes d’esports electrònics i Fira València.