diseño

La Wold Design Capital València 2022 està cada vegada més a prop. Hui s’ha presentat el programa d’actes previstos per a la celebració de la capitalitat mundial del disseny que València ostentarà el pròxim any.

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha afirmat que “és una oportunitat magnífica per a atraure la mirada internacional cap a la nostra ciutat i obrir-la de nou als visitants al cap d’un any i mitjà molt dur a causa de la crisi sanitària, econòmica i social provocada per la covid-19″.

En el seu discurs, Ribó ha avançat alguns de les fites previstes. Entre ells destaca la proposta de incorporar dos noves categories en els premis Goya 2022. Aprofitant que la cerimònia es realitzarà a València, l’Ajuntament proposarà el lliurament de dos guardons relacionats amb el disseny: Goya al millor cartell cinematogràfic i Goya als millors títols de crèdit.

Ribó també ha avançat que s’està treballant en la catalogació d’un arxiu tipogràfic valencià i en el mapa del disseny. Serà una publicació periòdica que arreplegarà totes les aportacions de la ciutat en matèria de disseny.

A més, València comptarà amb exposicions i congressos sobre el nou disseny valenciano i el disseny aplicat al món sanitari. “Disposarem també d’un espai expositiu en la plaça de l’Ajuntament. Des d’abril a novembre de l’any que ve, mostrarà com el disseny va canviar la València dels anys 80. Tindrem un laboratori d’investigació urbana per a cercar solucions als problemes de la ciutat de València; ens endinsarem en l’àmbit de les falles innovadores; gaudirem de biblioteques itinerants especialitzades en disseny; i celebrarem un congrés internacional sobre el disseny de les ciutats, entre altres activitats”.

L’alcalde de València, Joan Ribó, durant la presentació del programa WDCV 2022.

VALÈNCIA, EN LA VANGUARDIA DEL DISSENY

Ribó ha subratllat que “València necessita el disseny. Un bon disseny urbanístic, un bon paisatgisme, un bon disseny cultural, una bona marca, una bona imatge. Perquè no ens equivoquem. L’alternativa al bon disseny és el mal disseny. El no dissenye no existeix”, ha matisat.

En aquest sentit, l’alcalde ha demanat la col·laboració del món del disseny per a dibuixar “la història d’una ciutat de places, una ciutat que desitja caminar, que vol tenir zones verdes, que ha de transformar la façana litoral de la ciutat i tancar per fi la desembocadura del riu Túria, una ciutat que anhela renaturalizarse i transformar el nou llit del riu en una àrea verda i agradable, una ciutat que desitja tancar la ferida oberta entre Russafa i Malilla, una ciutat que va amb bicicleta, una ciutat que un dia va tenir una muralla islàmica i que, en ple segle XXI, la torna a recuperar”.

Segons l’alcalde, “la Capitalitat Mundial del Disseny de València 2022 és una oportunitat magnífica per a atraure la mirada internacional cap a la nostra ciutat, obrir València de nou als visitants, amb responsabilitat, per a generar noves solucions urbanes des del disseny i en estreta col·laboració amb els seus professionals i, a més, és un moment idoni per a posar el disseny en el centre de les polítiques públiques”.