La tecnología debe ser uno de los modelos para salir de la crisis
Valencia Digital Summit

(SONIA GARCÍA).- Hui se celebra la tercera edició de València Digital Summit. El major esdeveniment tecnològic de la Comunitat Valenciana que aglutina a emprenedors, startups, organitzacions internacionals i inversors tindrà lloc des de les 9.30 fins a les 17.30. Durant la jornada, representants d’empreses de diferents sectors centraren les seues ponències en un mateix tema: la tecnologia. És una gran oportunitat perquè les petites empreses tecnològiques es donen a conèixer entre gegants. A causa de la pandèmia enguany se celebrarà a porta tancada, però es pot seguir de manera gratuïta via ‘streaming’ mitjançant reserva prèvia en la seua pàgina web.

La trobada està organitzada per Startup València el director de la qual, Juan Luis Hortelano, ha concedit una entrevista al digital 7 Televalencia per a conèixer una mica més en què consisteix aquesta iniciativa i quines són les futures tendències tecnològiques i econòmiques.

En què consisteix València Digital Summit?

L’esdeveniment és la referència dins de l’ecosistema valencià. Aquesta és la tercera edició. Els dos anys anteriors hem anat creixent en audiència i contingut. Enguany hem hagut de reorientar-ho al no haver-hi púbic per la pandèmia. S’emetran els continguts en ‘streaming’ amb una visió mixta: des de plató i des de la connexió mitjançant internet. També ha canviat a nivell de contingut. Hem decidit que hi haja menys contingut, però amb més qualitat ja que entenem que en remot és més difícil mantenir l’atenció que estar físicament en l’esdeveniment.

En l’esdeveniment es parlarà sobre les futures tendències econòmiques i digitals Quines seran aquestes?

Ens ho diran els experts de l’esdeveniment. Sabem que pel Covid s’han accelerat algunes tendències com el teletreball. Des de fa 8 anys han hagut intents tímids i això s’ha accelerat de forma brutal. Les grans empreses tecnològiques als EUA han dit que en 2021 de forma definitiva votaran pel teletreball, excepte llocs com els tècnics que necessiten estar in situ.

L’altra tendència és el comerç electrònic, que es tractarà en l’esdeveniment. Durant la pandèmia ha crescut la compra online. No solament per part dels grans venedors com Amazon, sinó dels xicotets comerços que s’han hagut d’adaptar crom, per exemple, en la venda de menjar. Per fi, tant el publique com el comerç tradicional, s’han adaptat al comerç electrònic.

Què és Startup València?

És l’associació valenciana sense ànim de lucre de startups. Es va crear fa anys amb la intenció d’ajudar l’ecosistema d’empreses de base tecnològiques a la Comunitat Valenciana. Comptem amb startups de tota Espanya. Tenim 200 associats i gran nombre de partners que ens donen suport econòmicament a més de les quotes que paguen els socis: Go Hub, Telefónica, Acciona, etc. Nosaltres les representem muntant fòrums i esdeveniments a nivell polític i institucional per a crear inversió i i també per a, fent lobby, interactuar amb l’administració i millorar la legislació en determinats aspectes. En definitiva, és una associació sectorial de les empreses de tecnologia valencianes.

La tecnología debe ser uno de los modelos para salir de la crisis
Juan Luis Hortelano en la Universidad de Valencia
L’associació de startups valencianes col·labora amb el València FC en el seu projecte Innovation Hub. Què aporta Startup València a aquesta aliança?

Treballem conjuntament amb la intenció de veure de quina forma el València es podria acostar a les empreses tecnològiques valenciana i com integrar aquestes en el club. No és fàcil per a una empresa xicoteta convertir-se en proveïdor del València. També per al València és difícil innovar des de dins. Hi ha empreses que estan treballant en projectes que els poden interessar per a la venda d’entrades, gestió de xarxes socials, eines per a prevenir lesions o controlar els esforços… Ajudem a formar aqueixa connexió. Innovation Hub s’està definint encara, però pot ser molt interessant. Demostra la puixança del sector, el qual comença a atraure ja empreses com el València o altres industrials que es volen acostar a les startups i les veuen com una mica més que dos o tres xics que han muntat alguna cosa.

Són les startups el futur i la clau per a eixir de la crisi econòmica?

La tecnologia ha de ser part del model econòmic i productiu per a poder eixir de la crisi. Les startups poden ajudar a optimitzar molts processos. De cara a a l’eixida d’una crisi, recolzar-se en la tecnologia és fonamental per a tots els sectors.