Las startups venden más sus productos gracias a los efectos de la pandemia del coronavirus
Patricia Pastor, directora de GoHub

(SONIA GARCÍA).- Aquest dimecres tindrà lloc València Digital Summit, organitzat per Startup València. L’esdeveniment tecnològic més destacat de la ciutat que reunirà a startups, inversors i corporacions internacionals. Entre aquestes últimes es troba Go Hub, l’espai d’innovació de Global Omnium, una de les companyies d’aigua més importants del món.

El digital 7 Televalencia entrevista a la seua directora, Patricia Pastor, per a conèixer més sobre Go Hub i el seu paper en la trobada. Pastor ha ha treballat amb diverses startups i acceleradores. No solament compta amb una llarga trajectòria en l’ecosistema emprenedor, sinó que també ha fundat companyies. Des de gener del 2019 és directora de Go Hub i en la seua anterior etapa va formar part de l’àrea innovació, emprenedoria i tecnologia de l’Ajuntament de València.

Quins temes tractarà en la seua ponència en València Digital Summit?

Des de Go Hub hem plantejat una taula on parlarem sobre vendes d’inversió. La fi és llançar llum a les companyies que, sobretot, cerquen inversió estratègica. Moltes vegades el client és el futur inversor i, unes altres, l’inversor ja és client de la pròpia companyia.

Quines expectatives té sobre aqueix esdeveniment?

En primer lloc, donar suport a Startup València per a reforçar l’ecosistema emprenedor a València, per a portar inversors i startups. D’altra banda, atraure companyies de cara a les temàtiques que es vagen a desenvolupar. No solament a la meua taula, també a altres empreses que participaran en altres panells.També animar a la resta de corporacions valencianes al fet que s’acosten a la inversió estratègica.

Las startups venden más sus productos gracias a los efectos de la pandemia del coronavirus
Patricia Pastor, directora de GoHub
Ha afectat la crisi econòmica i sanitària al número de startups emergents?

Crec que ha afectat alguns sectors com poden ser: el turisme, l’oci, els esdeveniments i alguna part concreta del sector serveis. Malgrat això, ha accelerat moltíssim la transformació digital de les empreses amb la qual cosa moltes startups han pogut vendre millor els seus productes per a poder digitalitzar-se.

En què consisteixen els serveis que ofereix Go Hub als emprenedors per a accelerar el seu creixement?

Des de Global Omnium invertim en les startups que s’engloben en tecnologies com a intel·ligència artificial, robòtica, 3D, 5g i ciberseguretat. Intentem atraure startups a les quals, no solament finançar la seua inversió, sinó també ajudar a comercialitzar el seu producte. Per a això, comptem amb diverses etapes depenent de la maduresa de la startup.

Per a les startups inicials, s’ofereix una inversió de fins a 150 mil euros durant 6 mesos en un programa que se centra en la variació tecnològica. També consisteix a ajudar-los a trobar el lloc del seu producte en el mercat. D’altra banda fem programes pilot en els quals la startup pot validar la seua solució en companyies importants com a Global Omnium.

Per a les stratups més madures, està la part de Ventures en la qual s’inverteixen entre 500.000 i tres milions euros. Actualment comptem amb 20 companyies dins del porfolio i, en tot just dos anys, hem invertit 10 milions d’euros.