La Plaça de l’Ajuntament de València s’ha sumat al Dia Mundial d’Alzheimer. Al llarg de la jornada són nombrosos els ciutadans que s’han acostat a conèixer les iniciatives dutes a terme des d’Associació de Familiars d’Alzheimer.

Les malalties degeneratives cerebrals com l’alzheimer afecten cada vegada a més persones i és que en l’últim segle estes patologies han experimentat un augment considerable. Concretament en l’Hospital Universitari de La Ribera es diagnostiquen cada any més de dos-cents nous casos, per açò des del centre incidixen en la necessitat d’una detecció precoç.

Alguns d’estos símptomes que poden avisar de l’aparició de la malaltia són oblits de fets succeïts diàriament com a dates o tasques. Començar a fallar en activitats de la vida diària com no saber manejar els diners o no aclarir-se amb la medicació són les situacions més freqüents que patixen els malalts d’alzheimer.

La malaltia de l’alzheimer afecta a al voltant d’un 7% dels majors de 64 anys i prop de 60.000 pacients pertanyen a la Comunitat Valenciana. Els experts sanitaris de l’Hospital de La Ribera han avançat en el seu diagnòstic dedicant un esforç a cercar estratègies preventives per a paliar esta patologia.