bicicleta

La ciutat acollirà, el proper 16 de setembre, la vintè segona edició del Dia de la Bicicleta, en el marc de la qual se celebrarà una ruta amb bicicleta de 7 quilòmetres que recorrerà el centre de València. Esta ruta, organitzada amb la col·laboració de l’Ajuntament, partirà del Passeig de l’Albereda a les 10.00 hores, on també se situarà la meta. La participació costa 1 euro, i els fons recaptats es destinaran a l’Associació d’Epilèpsia de la Comunitat Valenciana.

La regidora delegada d’Esports, Maite Girau, ha participat hui en la presentació d’este recorregut que es desenvoluparà entre els ponts d’Aragó i de les Flors, Marquès del Túria, Russafa, Colom, la Porta del Mar, carrer La Pau, Sant Vicent, la Plaça de l’Ajuntament, Marquès de Sotelo, Xàtiva, Guillem de Castro, etc., fins a tornar al punt de partida.

Segons ha explicat, l’organització preveu una participació similar a la d’anys anteriors, al voltant de les 10.000 persones. En la seva intervenció també ha destacat el caràcter solidari d’esta prova així com la participació de la Fundació ONZE, amb ciclistes invidents que acompanyats en tàndem obriran la prova.

Les inscripcions poden realitzar-se des d’hvui mateix en les plantes d’esports d’El Corte Inglés de Nou Centre, l’avinguda de França i Pintor Sorolla. Maite Girau ha fet una crida a la inscripció, principalment, pel caire solidari del mateix. «Pedalegem per ells», ha afirmat. També ha animat als participants a difondre la prova per xarxes socials per participar en un concurs –organitzat per l’esmentada superfície comercial- que posarà a prova la seva creativitat.

“22 anys del Dia de la Bicicleta és ja una gran història, i té com a objectiu una part lúdica per reivindicar un mitjà de transport que ja està incorporat a les nostres vides i, a més, es converteix en un moment i espai d’oci i gaudi tots junts”. Girau, també ha també ha ressaltat que «la distància de l’esdeveniment és raonable per fer-la passejant, per això compta amb xifres de participació molt importants. És una jornada de festa, veient gaudir a grups, famílies, amics i persones de totes les edats i condició que aposten per aquest mitjà i per la ciutat», ha conclòs la regidora.