Nueva agresión homófoba: diez personas dan una paliza a dos jóvenes en Valencia
Día del orgullo LGTB 2019 en Valencia.

València celebra hui el Dia dels Drets Humans amb una concentració. Les organitzacions LGTBI+ i Trans valencianes se sumaran aquesta vesprada a la convocatòria estatal per a exigir drets humans sense retallades.

La concentració tindrà lloc a les 17.00 hores en la Plaça de l’Ajuntament sota el lema «Llei trans: drets humans, sense retallades, per a todes». A la mateixa hora començarà la manifestació a Madrid.

Enguany es commemora a tot el món el 74 aniversari de l’adopció, per part de Nacions Unides, de la Declaració Universal dels Drets Humans. Una fita en la història de la humanitat que estableix, en el seu article primer, que «tots els éssers humans naixen lliures i iguals en dignitat i drets», un dels principis que regeixen el treball de Mans Unides des del seu naixement en 1959.

Aquest document, que va marcar un abans i un després en la història, garanteix els drets de totes les persones en qualsevol lloc sense distinció de sexe, ètnia o religió, entre altres.

Per a aquest 2022, les Nacions Unides han llançat una campanya d’un any de duració per a donar a conèixer la Declaració Universal dels Drets Humans. L’objectiu és donar un major reconeixement a la Declaració davant l’augment dels delictes d’odi.

VALÈNCIA AMB ELS DRETS HUMANS: ‘AIXÒ HO PAGUE JO’

L’Ajuntament de València ha llançat la campanya ‘Això ho pague jo’ per a sensibilitzar al veïnat en la defensa dels drets fonamentals.

En presentar la campanya, la regidora de Igualtat, Polítiques de Gènere i LGTBI, Lucía Beamud, va recordar algunes dades clau: un de cada dos joves es declara racista; dos de cada tres persones han patit agressions homòfobes; les dones cobren 5.175 euros menys que els homes anualment i el 16% de la població escolar no pot acabar els estudis. Aquestes xifres posen de manifest com es contravenen cada dia els drets fonamentals de les persones.