València aposta per la sostenibilitat per al Dia Mundial del Turisme

Tots els museus i monuments de Patrimoni i Recursos Culturals seran gratuïts aquest dimecres 26 de setembre.

Amb motiu del Dia Mundial del Turisme, que se celebra demà i que s’emmarca en l’any del turisme sostenible, l’Ajuntament llança una sèrie de propostes per a destacar els nostres recursos més representatius: la cultura, la gastronomia i la naturalesa. Unes activitats, per a turistes i autòctons, que busquen subratllar els beneficis socials i mediambientals d’un turisme sostenible.

“Aplicar una estratègia de turisme sostenible amplia el benefici del turisme, de l’àmbit econòmic al social i mediambiental. A més, se salvaguarda l’essència de les nostres ciutats i dels nostres barris, i es posa en valor la singularitat i allò que ens definix”, ha exposat este matí la regidora de Turisme, Sandra Gómez, en la presentació de les activitats del Dia Mundial del Turisme.

Així, “es vol posar en valor el turisme com a una activitat de transformació positiva de les destinacions i de les ciutats”, al mateix temps que “es necessita que existisca una correcta convivència entre residents i turistes. Hem de fer de València una ciutat atractiva per al turisme al mateix temps que habitable”, ha dit la regidora Sandra Gómez.

Les activitats propostes es focalitzen en la cultura, la naturalesa i la gastronomia, que segons un estudi de l’Organització Mundial del Turisme són, en eixe orde, les tres motivacions principals dels viatgers a l’hora de triar una destinació. Així mateix, i gràcies a la col·laboració de l’àrea de Cultura, tots els museus i monuments municipals dependents de la Regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals estaran oberts i seran gratuïts demà.

Pel que fa a les propostes, es podran gaudir de visites guiades gratuïtes als Poblats Marítims i al centre històric pels monuments i llocs més representatius, i també estarà disponible el circuit de falles i un triatló visita guiada per València. Al mateix temps, Bombas Gens Centre d’Art, exemple de recuperació del patrimoni industrial reconvertit en centre d’art, oferix una visita guiada a les 19 hores i el centre d’art Ana Serratosa farà una jornada de portes obertes de l’exposició “Mujeres artistas, hago, deshago y rehago”.

A la plaça de la Mare de Déu s’oferirà una degustació d’orxata acompanyada de balls tradicionals i música de tabal i dolçaina. Respecte a l’àmbit gastronòmic, també es podrà fer la ruta de l’arròs en bicicleta i es podrà aprendre a fer el nostre plat més típic amb el taller “Aprén a cuinar paella”. Amb motiu del Dia del Turisme, demà la Tourist Card de 7 dies també tindrà una oferta especial de dos targetes al preu d’una.