Culinary

València Culinary Meeting ha presentat la seua segona edició, que tindrà lloc del 25 de febrer al 3 de març de 2018, amb la presència de deu cuiners d’alt nivell convidats per deu dels millors restaurants valencians per a cuinar a quatre mans durant esta setmana gastronòmica. Es tracta d’una iniciativa de l’associació empresarial València Premium, en col·laboració amb Turisme València i l’Agència Valenciana del Turisme, que ja va obtenir un gran èxit en la seua primera edició celebrada en 2017.

Durant els set dies que dura València Culinary Meeting els restaurants valencians oferiran menús exclusius a quatre mans amb una forta aposta per la gastronomia local, el producte i l’origen, que subratllen el valor global d’una bona taula. Seran propostes gastronòmiques que sorgeixen de l’amistat dels xefs locals amb prestigiosos col·legues nacionals i internacionals, als quals han convidat a compartir fogons. Una oportunitat única per a assaborir creacions que combinen el millor de la gastronomia valenciana i internacional, en forma de menú.

Igual que en la primera edició, durant la setmana de l’esdeveniment, el Mercat Colón acollirà xarrades informals i gratuïtes entre els xefs participants, que giraran entorn de producte, tècniques i les diferents filosofies i inquietuds dels cuiners que formen part d’aquest intercanvi gastronòmic.

L’alta cuina se cita a València

Entre els xefs convidats a la València Culinary Meeting estan Albert Adrià, germà de Ferran Adrià i xef del barceloní Tickets, amb un estel Michelin; que cuinarà junt de Luis Valls en El Poblet; el brasiler Diego Gallegos, del restaurant malagueny Sollo, també amb estel Michelín i un Sol Repsol que va ser triat Xef Revelació Madrid Fusió 2015, que elaborarà un menú al costat de Miguel Ángel Mayor, de Sucede.

Ricard Camarena cuinarà a sis mans amb la parella formada pel valencià Perfecto Rocher i Alia Zaine, propietaris del Tarsan i Jane, restaurant que ha revolucionat el panorama culinari de Seattle, on es troba.

Per la seua banda, Bernd Knöller tindrà com convidat al xef alemany Johannes King, del restaurant Söl’ring Hof que compta amb dos estels Michelín, i Steve Anderson rebrà en Seu Xerea a Federico Belluco, considerat un dels cinc millors xefs joves d’Itàlia; responsable de la cuina del també estavellat Dopolavoro Dining Room de Venècia.

Enrique Medina de Apicius tindrà com a company de fogons al reconegut cuiner italià Diego Rossi de la Tratoria Trippa, mentisques que Manuel Alonso, de Casa Manolo, cuinarà al costat de Ryan Bradley del restaurant neoyorkino Rebelle.

Emiliano García, de Casa Montaña, portarà a València la cuina d’un dels xefs més prestigiosos de Lituània, Ernestas Viršilas Tadas Eidukevicius, del restaurant Palanga.

Finalment, el restauante de l’hotel SH València Palace comptarà amb la presència d’Arnau Bosch, tercera generació del restaurant Ca Bosch, situat a Cambrils i especialitzat en peixos, que compta amb un estel Michelín des de 1984 i Javier Moreno, del restaurant cordovés Arbequina serà el xef convidat de Carlos Julián, de l’Ampar Hospes.

Deu possibilitats plenes de sols i estels i una proposta exclusiva per a gaudir del millor d’altres llocs combinat amb el millor de València.