La Plaza del Ayuntamiento de Valencia en la Navidad de 2008. /

El Nadal no ha arribada però ja ha generat polèmica. A tan sols unes hores del tradicional encès de llums que tindrà lloc en la vesprada d’aquest dijous, el Partit Popular ha criticat que l’alcalde, Joan Ribó, pague enguany un 58% més pel mateix arbre de Nadal que va col·locar en 2018.

La viceportavoz del Grup Popular, María José Ferrer San Segundo, ha presentat una bateria de preguntes a la comissió de Gestió de Recursos i Control Administratiu sobre aquest tema.

Entre elles han demanat a Ribó i PSPV aclarir per què s’ha encarit el preu de l’arbre del Ajuntament. Asseguren que és el mateix que es va instal·lar en 2018 quan va costar 13.755 euros. Un any després es va pagar un total de 13.755 euros. I aquest 2020 s’ha pressupostat per 19.800 euros, un 58% més que en 2018.

El PP ha recordat que des de 2017 els arbres de la plaça consistorial tenen les mateixes dimensions i característiques. Aquests sempre compten amb una altura de 20 metres i una amplària de 10 metres.

EL PP TAMBÉ DEMANA JUSTIFICAR ELS COSTOS DELS ORNAMENTS

Igualment, Ferrer San Segundo ha preguntat a què es deu que el preu de licitació dels arboles nadalencs instal·lats en els barris haja augmentat un 47,6% en els últims dos anys. Segons ha explicat, aquests han passat de costar 3.520 euros a valdre un total de 4.300 euros.

A més, des del PP han declarat que la variació de preus no solament s’ha produït en els arbres nadalencs. Asseguren que la licitació també s’ha elevat sense una justificació clara en les cortines de leds; en els arcs de Bon Nadal; ien els bàculs ornamentals.

“És per això que hem preguntat també per aquestes alces de preus d’elements que són els mateixos que es van instal·lar en 2018 i 2019. No ens queda clar si la pujada ha sigut com a conseqüència de la inflació de preus o per la precipitació en la licitació de la contractació“, ha ressaltat.

Els populars han criticat que la contractació de la il·luminació nadalenca “s’ha fet molt tard i de manera precipitada”. Asseguren que això ha provocat “estar a dia 3 de desembre amb les llums apagades i amb una imatge fosca dels carrers, que res tenen a veure amb les imatges de les principals ciutats espanyoles”.