carrera

Hui s’ha presentat el cartell oficial de la 6ª Carrera en Manada de BIOPARC València, una prova solidària que enguany es correrà per al projecte “AcogeUnPajarito” que conjuga la teràpia assistida amb animals i la conservació de la naturalesa a través del voluntariat social i terapèutic de cura d’ocells orfes. Una iniciativa que tracta de visibilitzar els beneficis de les teràpies assistides amb animals dirigides cap al voluntariat social i terapèutic de persones amb diversitat funcional i en situació d’exclusió social.

“AcogeUnPajarito” es realitza des de 2015 i ha comptat amb més de 620 ocells cedits a un total de 390 voluntaris amb i sense diversitat funcional. L’experiència consisteix a cuidar a cries d’ocells orfes que han caigut del niu, per a alliberar-les després d’unes setmanes de cures. Els ocells passen prèviament pel Centre de Recuperació de Fauna La Granja del Saler on se’ls realitza una valoració veterinària abans de ser cedides a l@svoluntari@s.

Esta nova carrera, promoguda per BIOPARC, es va pensar per a córrer en família o en un grups de 3 a 5 persones. Es tracta d’una prova única que poden córrer públics diversos amb un recorregut de de 5 km i una altra opció de 2 km, pensada per a les capacitats dels més xicotets. El recorregut discorre per trams de naturalesa urbana i salvatge i l’entorn de BIOPARC allotjarà tant el punt de partida com el d’arribada.

L’eixida es realitzara a les 9 hores del diumenge 25 de novembre al parc de Capçalera, davall el pont de BIOPARC i es recorrerà l’antic llit del riu Túria fins a l’estadi d’atletisme, des d’on tornarà cap a l’interior de BIOPARC. En del parc es passarà per l’Amfiteatre i el bulevard central, amb vista cap a Madagascar i Sabana, acabant en la plaça exterior de BIOPARC València, on es trobarà l’arc de meta al costat de l’escultura de l’elefant Escipión.

La inscripció pot realitzar-se fins al 21 de novembre, de forma online en la pàgina web www.bioparcvalencia.es/carrera-en-manada/ o presencialment en la planta d’esports dels centres d’El Corte Inglés (Nuevo Centro, Avinguda de França i Pintor Sorolla). Tots els participants rebran una samarreta commemorativa.

El último adiós a Jaume Ortí