El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que la celebració de l’eliminatòria de la Copa Davis de tennis a València és “una gran oportunitat” per a “donar a conèixer València i la Comunitat Valenciana”.

Així ho ha assenyalat el cap del Consell en la presentació de València com a seu oficial dels quarts de final de la Copa Davis 2018, un esdeveniment que tindrà lloc entre el 6 i el 8 d’abril en la plaça de bous de la capital.

L’acte -al que ha assistit també el conseller d’Educació, Recerca, Cultura i Esport, Vicent Marzà- ha tingut lloc en el Palau de la Generalitat, i ha comptat amb la participació de l’alcalde de València, Joan Ribó; el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, i el president de la Real Federació Espanyola de Tennis, Miguel Díaz.

Durant la presentació, el **president ha manifestat que “des del punt de vista turístic és fonamental” la celebració d’aquestes proves, en les quals competiran els equips espanyol i alemany. “Si hi ha un mercat en el qual volem penetrar amb major fortalesa -ha explicat Puig- és Alemanya”.

Per açò, el president ha assenyalat que el Consell, a través de les accions de la Agència Valenciana del Turisme, té la voluntat de “perseverar en la captació de turistes alemanys”.

En aquest sentit, el president ha recordat que la Comunitat va estar present en la fira internacional del turisme de Berlín (ITB), on es es va donar promoció a la celebració del torneig, al mateix temps que ha anunciat que durant la setmana vinent començarà “una campanya de publicitat, també a Alemanya, aprofitant aquest esdeveniment”.

“València pot ser una referència de l’esport”, ha assenyalat Puig, qui ha explicat que la Comunitat Valenciana “té una gran passió pel tennis”, ja que disposa de “una de les pedreres més grans de tennistes”, i compta amb més de 9.000 federats.

A més, Puig ha ressaltat l’aposta del Consell pels esdeveniments esportius, i ha citat alguns dels quals participa, com la Volvo Ocean Race, el campionat de Moto GP a Xest, la marató i intervé marató a València, la marató de Castelló o la final de la Copa del Rei de rugbi.

D’altra banda, Puig ha assenyalat que “la Generalitat ha objectivat els esdeveniments esportius”, apostant per criteris de transparència i de suficiència financera, vinculada a l’avaluació de “els resultats objectius”.

Prèviament, ha tingut lloc una reunió preparatòria en el Palau, a la qual han assistit tant el president de la Generalitat com el conseller d’Esport, l’alcalde de València, el president de la Diputació de València, i el president de la federació de tennis, entre uns altres.