Las nuevas restricciones por el coronavirus entran en vigor en la Comunitat Valenciana
Una joven realiza una foto a la decoración navideña. / Sky

El coronavirus continua guanyant terreny a València amb un repunt dels contagis. Per a frenar aquesta tendència creixent cara a Nadal, l’Ajuntament ha anunciat que reforçarà els controls relacionats amb el compliment de les normes de prevenció de la Covid en els establiments vinculats a l’oci nocturn.

El regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, ha sigut el responsable de comunicar-lo aquest matí. Abans d’això, Cano ha mantingut una reunió amb el secretari autonòmic de Seguretat de la Generalitat, José María Ángel; els responsables de la Unitat Adscrita de la Policia de la Generalitat; i el comissari principal cap de la Policia Local de València, José Vicente Herrera.

“Hem fixat un calendari d’actuacions fins a Nadal perquè del que es tracta és de tenir un Nadal segur. Per a nosaltres és important tant des del punt de vista social com des del punt de vista econòmic. No ens podem permetre el luxe de tenir altre Nadal com les passades i les seues conseqüències”, ha assegurat el regidor.

Entre les mesures està la intensificació dels controls d’aforament, d’horari i de compliment de les normes sanitàries. Per a això, s’ha previst un operatiu policial conjunt amb caràcter dissuasiu. L’objectiu és garantir la seguretat de totes les persones. “No cerquem la sanció, sinó la protecció fins i tot del qual incompleix la norma”, ha continuat Cano.

No obstant això, sí que hi haurà sancions per a aquells locals “que pensen que les normes són flexibles i que les poden adaptar segons les seues necessitats”. “Les normes són iguals per a tots i les fem complir per igual a tothom. Serem més contundents en aquest control de l’oci nocturn perquè pot ser que hi haja algú que es puga escapar de les normes”, ha subratllat.

LES ZONES DE VALÈNCIA ON HI HAURÀ MÉS CONTROLS PER NADAL

Per part seua, el secretari autonòmic de Seguretat ha assegurat que els controls fins a final d’any es prioritzaran en aquells punts on s’ha detectat una major afluència de públic.

“Hem mirat la ciutat en un mapa per a veure on hi ha més concentració dels usuaris tant de discoteques com de pubs o fins i tot de restauració. A partir d’ací, continuar aplicant el treball que es feia. És veritat que probablement alguns dels establiments públics des que hem regularitzat la nostra activitat a les ciutats tenen més concurrència que uns altres. I aquest és el diagnòstic que ens establirà la prioritat dels operatius”, ha indicat Ángel.

“Es tracta de fer un treball pedagògic; recordar als ciutadans les mesures per a minimitzar la pandèmia; i traslladar als propietaris dels establiments l’estricte compliment dels aforaments, horari i conveniènciaa d’evitar el trànsit dels ciutadans a l’entrada i eixida perquè això ocasiona problemes de convivència amb els veïns. Es tracta de començar a traslladar una acció efectiva perquè a final d’any puguem tornar a reunir-nos”.