València acull el I Congrés Internacional de Museus de la Seda,  del dijous 15 al dissabte 17 de novembre, en el saló d’actes del Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (**MUVIM). Un esdeveniment organitzat pel Museu de la Seda de València amb el patrocini de l’Agència Valenciana de Turisme, institució que ha destinat per a aquest esdeveniment la quantitat de 70.000 euros.

“Aquest congrés és molt positiu per a la nostra ciutat i en concret per al nostre museu, que malgrat ser jove s’ha convertit en un punt turístic de referència. Cal posar en valor que és el primer congrés mundial que se celebra en el món”, destaca el president del Col·legi de l’Art Major de la Seda, Vicente el Genovés.

Cal recordar que en la València dels segles XV al XVIII, liderava la producció d’aquest material. D’altra banda, al costat del congrés, hi ha diverses activitats que van entrellaçades com són l’exposició i les conferències que duraran fins a finals de novembre.

El Congrés Internacional de Museus de la Seda naix a València però serà itinerant, i se celebrarà cada cert temps en un país diferent relacionat amb la Ruta de la Seda. “No s’ha concretat encara si el congrés es realitzarà de forma anual o bianual, però el que si que és clar és que sempre quedarà València marcada per ser la primera ciutat que acull aquest important esdeveniment”, conclou Vicente el Genovés.