Eugenio Calabuig y Eduardo de Miguel durante la firma del acuerdo de colaboración.

El president de Global Ómnium, Eugenio Calabuig, i el director a Espanya de l’ONG Global Nature, Eduardo de Miguel, han signat un acord de col·laboració que posa en valor el compromís de totes dos parts en la protecció i conservació d’aiguamolls. En este sentit, la companyia valenciana donarà suport a la celebració el mes vinent de maig del Congrés Mundial d’Aiguamolls que es reuneix cada dos anys amb representants dels cinc continents.

L’elecció de la ciutat de València per a acollir aquest esdeveniment no és casual posat que dins de la província i en tota la Comunitat es troba un gran nombre d’aiguamolls de referència.

Sota el lema “Un món sense aiguamolls és un món sense aigua” s’ha convocat a tota la comunitat d’entitats públiques i privades a participar en aquesta conferència en la que s’analitzarà l’estat dels aiguamolls, i el que és més important, les mesures que es poden adoptar per a protegir-los.

Aiguamolls perduts o degradats

Totes dues entitats han segellat este acord posat que comparteixen valors i objectius a favor de la conservació i protecció del Medi Ambient.

En este sentit, Eduardo de Miguel ha aportat dades d’enorme interès quant a la conservació d’aiguamolls es refereix. “Els aiguamolls són les venes i les artèries de la naturalesa i es calcula que al llarg del segle XX i XXI hem perdut un 60 per cent dels aiguamolls i només en les dos ultimes dècades el 30 per cent s’han perdut o han sigut degradats”. Malgrat aquestes dades, tant Eugenio Calabuig com Eduardo de Miguel han assegurat que és molt important actuar mitjançant la col·laboració de tots.

Sobre Global Nature

Global Nature és una entitat privada sense ànim de lucre dedicada a la protecció de la naturalesa a fi de convertir-se en un referent tant en la conservació d’hàbitats i espècies com en la promoció del desenvolupament sostenible en el sector privat.

La restauració i gestió d’aiguamolls ha sigut una de les principals línies de treball de la fundació. La labor realitzada en aquests sistemes d’alt valor ecològic li ha permès aconseguir el prestigiós premi Ramsar pel seu treball en la protecció i foment de l’ús racional dels aiguamolls després de més de 25 anys de treball.

Cinco visitas guiadas para descubrir otras caras de Valencia

Así será el tiempo en València en Fallas