Valencia a la espera de un quinto avión con material sanitario
Un operario aguarda junto al avión con 65 toneladas de material sanitario que la Generalitat ha comprado a China, y que incluye mascarillas, guantes, equipos de protección individual y gafas de protección ocular, y que aterrizó a las 13.16 horas del lunes 6 de abril en el aeropuerto de Manises (Valencia)./Foto: Juan Carlos Cárdenas/EFE

La Policia Nacional es prepara per a rebre a desenes d’immigrants irregulars en l’aeroport de València. A partir d’aquest divendres s’espera que arriben un total de cinc vols procedents de Canàries, tots ells amb immigrants indocumentats.

El primer d’ells s’espera avui a les 12.35 hores mentre l’últim està previst per al diumenge a les 23.10 hores. Aquests cinc avions se sumaran així als altres vuit que han anat arribant aquesta última setmana a València portant a més de 300 persones.

Fins ara, s’havia apuntat a una acció del Govern central. No obstant això des d’Interior han rebutjat estar darrere d’aquests trasllats i han emès un breu comunicat per a això. “El Ministeri no organitza, ni gestiona, ni finança trasllats de migrants des de Canàries cap a la Península. Ni ho ha fet en el passat ni el fa en l’actualitat. Les informacions aparegudes en els mitjans de comunicació en aquest sentit són falses i manquen de rigor”.

Davant l’arribada dels immigrants, la Prefectura Superior de Policia de València comprovarà la situació legal dels passatgers. A més, tramitarà els acords pertinents per a procedir a la gestió del retorn dels immigrants als seus països d’origen.

ENTRADA EN LA PENÍNSULA SENSE PCR

Des de dissabte passat ja han sigut més de 300 immigrants els arribats a la Comunitat Valenciana. La majoria són magrebines i segons el Sindicat Unificat de Policia (SUP) no s’havia realitzat les proves PCR.

Aquest tipus de mesures xoquen amb la situació de pandèmia viscuda amb un toc de queda i un tancament perimetral. A més, des de SUP van recordar que des de fa setmanes les proves de PCR són obligatòries per als viatgers que arriben a Espanya.