Así lucirá Valencia en los próximos años: menos carriles y más zonas para peatones
Proyecto de remodelación del entorno de la Plaza de Toros. /Ayuntamiento de Valencia

València s’enfrontarà a importants canvis en els pròxims anys. Per a bé o per a mal, segons opine cadascun, la capital del Túria continuarà apostant per la conversió en zona de vianants de les seues zones.

Així ocorrerà en el cas de les avingudes Giorgeta i Pérez Galdós. Si el procés de licitació d’obres ho permet, aquests espais tindran una imatge molt diferent a la d’ara en els pròxims anys però no seran els únics.

Els carrers Sant Agustín, Xàtiva i Guillén de Castro també podrien fer front una remodelació per a reduir els seus carrils. Mentre que es posa en ordre la paperassa d’aquests dos projectes, la Plaça de la Reina i l’entorn del Mercat Central ja han iniciat les seues obres de reurbanització.

Las obras de la plaza de la Reina, subvencionadas al 50% por Europa

La plaza de la Reina será un espacio peatonal dentro de doce meses
Recreació de la futura plaça de la Reina.

“Una de les actuacions més importants i de major transcendència per a la nostra ciutat”. Així defineix la vicealcaldessa i regidora d’Urbanisme, Sandra Gómez, les obres iniciades el mes d’abril passat a l’entorn del Mercat Central. El seu objectiu: la reurbanització d’aquesta cèntrica zona de València.

Amb ell, es pretén regenerar l’espai públic per a actuar contra el canvi climàtic. Per a això, s’han destinat prop de 6 milions d’euros, una xifra que compta amb el finançament al 50% de la Unió Europea. Així, a l’abril de 2021-data fixada per a l’acabe de les obres- la imatge de l’entorn del Mercat Central serà diferent. L’asfalt tindrà una altra identitat perquè el projecte pretén recuperar la llamborda original que jau sota l’actual. A més, eliminarà els arbres actuals i se substituiran per palmeres per a afavorir la visibilitat els monuments.

D’altra banda, darrere de l’Església dels Sants Joans es col·locarà una zona de jocs infantils. A més, en la plaça Ciutat de Bruixes hi haurà dos pèrgoles cobertes i zones de descans amb ombres.

Així serà Pérez Galdós: més zona de vianants i menys carrils per al trànsit

Así lucirá Valencia en los próximos años: menos carriles y más zonas para peatones
Situació inicial de les obres de Pérez Galdós.

A diferència de les obres de l’entorn Mercat Central, el projecte de Pérez Galdós encara es troba en fase de licitació. Es tracta d’un projecte molt demandat pels veïns de la zona. Compta amb un pressupost base de licitació d’un milió d’euros, aproximadament.

L’objectiu del mateix és clar: la recuperació d’espai públic de les dues avingudes amb la seua consegüent conversió en zona de vianants. Segons va explicar Gómez en la seua presentació, el projecte ampliarà les voreres i habilitarà carrils per a bicicletes i vehicles sostenibles.

“L’objectiu principal és garantir la distància interpersonal en la zona per als vianants. També la separació entre els fluxos per als vianants i els ciclistes”. Les obres aconseguiran tota l’avinguda Pérez Galdós i l’avinguda Giorgeta: 2 quilòmetres i 136 metres de longitud. Segons els càlculs de Gómez, el projecte compta amb un termini d’execució de 4 mesos.

La futura imatge de la Plaça de Bous i l’antic llit: un bulevard cultural

Menys carrils per al trànsit i més espai per al vianant. Aquest també és l’objectiu del projecte d’urbanisme de la zona de la Plaça de Bous. Concretament es tracta de la zona que va des de la Plaça de Bous fins a l’antic llit del riu Túria. També comprèn el carrer de Xàtiva i el carrer Guillem de Castro eliminant carrils de circulació i fins i tot tancant el túnel d’Ángel Guimerá.

La finalitat del mateix és mantenir l'”accessibilitat del centre i que qui vulga anar al centre puga arribar, però eliminant tot el trànsit oportunista“. Així ho va avançar el coordinador del àrea d’UrbanismeCarlos Fernández. Ara com ara, el projecte es troba en la seua fase de redacció però pretén estar llest per a l’any vinent.

La iniciativa abasta des del carrer de Russafa fins al Passeig de la Petxina, en un recorregut que connecta amb diferents dotacions culturals i d’esplai. Així, la regidoria entén el projecte com un “bulevard cultural”. El motiu: el projecte uneix l’IVAM, La Beneficència, el Col·legi de l’Art Major de la Seda i el MUVIM. Així com també els monuments de les Torres de Quart, l’ermita de Saint Lucia i el conjunt de l’antic hospital, entre altres. També cercaran connectar les zones verdes de la ciutat, com el Jardí del Túria.

Al mateix temps, suposarà un gran canvi de la mobilitat de la ciutat, especialment per les seues eixides. Una d’elles és la connexió entre el carrer Xátiva i la Gran Via a través del carrer Alacant. En aquest sentit, Fernández va assenyalar que aprofitant que aquesta connexió estarà tallada durant les obres del metre, “potser hem de plantejar-nos que aquest canvi siga definitiu”. Per això, tot apunta al fet que aquest pas quede tallat al trànsit per sempre.