L’alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat de la regidora de Cultura i presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, ha presentat aquest matí el projecte València Music City, estratègia de desenvolupament i posicionament de València com a ciutat musical, la qual pretén avaluar, estudiar i millorar el valor social i econòmic que la població percep de la música.

Ribó ha destacat «la clara tradició musical de la ciutat», recordant la petició realitzada la setmana passada que la Federació de Societats Musicals reba el premi Princesa d’Astúries, així com que «el 50% de les associacions musicals espanyoles es troben en la Comunitat Valenciana, les quals reuneixen 40.000 músics en 547 associacions i escoles de música, la qual cosa suposa un total de 60.000 estudiants i 200.000 membres en total».

«Hem de conjugar i organitzar el potencial i la capacitat musical de la societat amb una articulació que convertisca València en un referent» ha destacat Joan Ribó, qui també ha recordat «el paper aglutinador de la innovació en altres àmbits, que també estarà present en l’acció municipal respecte a la música». «Volem ser un referent cultural europeu: exportadors de talent valencià a tothom i importadors de talent internacional en totes les disciplines musicals, així com impulsar les indústries culturals perquè generen riquesa i dinamitzen el mercat de treball», ha afegit.

Joan Ribó i Gloria Tello presenten l’Estratègia de desenvolupament i posicionament de València com a ciutat musical.

En paraules de la regidora de Cultura i presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, «l’activitat musical suposa un important connector de persones, alguna cosa que també succeeix a València, on la nostra històrica tradició musical és tot un referent». «Hem generat un valuós treball de relació amb diferents agents musicals de la ciutat, amb els quals ens hem donat compte que disposem d’una magnífica matèria primera per a començar aquest projecte estratègic, amb l’objectiu d’aconseguir el posicionament de València com a Ciutat Musical», ha afegit.

PLA DE TREBALL

L’estratègia començarà amb una primera fase d’anàlisi de la producció musical valenciana i de coneixement de les oportunitats existents en l’àmbit europeu, espanyol i valencià. Després d’això, s’establiran les fortaleses i les febleses de l’activitat musical de la ciutat i començarà la fase participativa d’esta.

Durant la tercera frase, es produiran diferents reunions sectorials amb agrupacions d’actors rellevants com les àrees tècniques competents de les administracions públiques (Ajuntament, Generalitat Valenciana i Diputació Provincial de València), així com amb representants del sistema educatiu, músics, organitzadors musicals, periodistes, teixit empresarial musical i uns altres afins com a hostaleria, oci, indústria hotelera, cultura i turisme, i amb diversos operadors externs rellevants.

Finalment, es durà a terme una última fase de llançament de l’estratègia València Music City, amb la finalitat de posicionar-se com a Ciutat Musical.

Renfe ultima los detalles para lanzar su AVE ‘low cost’

El Carnet Jove se renueva con importantes novedades