diseño
GRAFCVA7294. VALENCIA, 10/09/2019.- El president Ximo Puig (2º i) y el alcalde de València, Joan Ribó (c) ,entre otros,en el balcón del Ayuntamiento, tras la presentación de la Capitalidad Mundial del Diseño que ha recaído en la ciudad para 2022 tras imponerse a Bangalore (India). EFE/Kai Försterling

L’alcalde de Vaencia, Joan Ribó, membres de l’Associació València Capital del Disseny i alguns empresaris valencians viatjaran aquesta setmana a Hyderabad (l’Índia), a l’assemblea general de la World Design Organization (WDO), on es farà oficial la designació de València Capital Mundial del Disseny 2022.

La delegació valenciana inclourà, a més de l’alcalde, a la presidenta de l’associació, Marisa Gallén, i els directors estratègics del projecte, Xavi Calvo i Pau Rausell, a més de representants d’empreses valencianes que són socis de la WDO, com Point i Andreu World, a més de Carlos Ferrando de Closca, que oferirà una ponència en el marc de l’assemblea.

Joan Ribó intervindrà davant l’assemblea general, en nom de la candidatura, per a agrair este nomenament i presentar València al món: les seues característiques, empreses, les seues persones i els seus objectius urbanístics, culturals, socials i sostenibles. En el seu discurs, l’alcalde explicarà, així mateix, els mèrits que han portat a València a aconseguir aqueixa designació, la importància del disseny a tots els nivells i els objectius de la ciutat en el marc de la Capitalitat Mundial del Disseny de 2022.

Després de donar a conèixer públicament la seua elecció de València el mes de setembre passat, el congrés WDO servirà per a oficialitzar la designació de la ciutat com a Capital Mundial del Disseny 2022. Este fòrum analitzarà la integració dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU en els plans d’estudi de disseny a tot el món, el futur de l’educació del disseny i la investigació en economies emergents i l’enfocament humà aplicat als mitjans digitals.

El congrés i assemblea general de la WDO es van celebrar per primera vegada en 1959 a Estocolm (Suècia) i, des de llavors, té lloc cada dos anys en punts diferents del món. Les últimes edicions van tenir lloc a Torí (Itàlia) en 2017 i en Gwangju (Corea del Sud).