Valencia
GRAFCVA6403. VALENCIA, 11/07/2019.- Tres mujeres se protegen del sol y del calor con sombrillas cuando, según la AEMET, el cielo de la Comunitat Valenciana estará mañana poco nuboso o despejado y las temperaturas apenas variarán en el litoral y subirán en el interior, especialmente en el de la provincia de Valencia, donde se activará la alerta naranja y las máximas pueden llegar a los 40 grados. EFE/Kai Försterling

L’estiu continua afermant-se. Aquests dies s’espera que l’onada de calor que assota a la major part d’Espanya coixa força. Mentre l’oest del país viurà una baixada de les temperatures, en l’est anuncien una pujada dels mercuris.

Des de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) han anunciat que cara a la fi de setmana es podran aconseguir fins als 35 graus en alguns punts de la Comunitat ValencianaL’interior de la província de València serà el més perjudicat mentre en el litoral les temperatures es mantindran altes però més suaus sense arribar als 30º de màxima.

A més, a això se li suma l’arribada de les denominades “nits tropicals”. Aquest fenomen es dóna quan les mínimes nocturnes no baixen dels 20 graus, temperatura a la qual s’arriba durant l’alba.

Encara que aquest fenomen és més propi de Canàries, a València s’espera que les pròximes matinades siguen més càlides de l’habitual. Aquest divendres es preveuen mínimes de 20è a les quals s’arribarà ja a les 6 hores de la matinada. La nit del dissabte serà pitjor amb unes temperatures mínimes de 22-23° igual que el diumenge on la calor serà el protagonista.

TEMPS PER A l’ÚLTIM CAP DE SETMANA DE JUNY

DIVENDRES 26

Cel poc nuvolós o buidat. Temperatures sense canvis. Vent variable fluix tendint a component aquest.

DISSABTE 27

Cel poc nuvolós al matí, amb intervals matinals de núvols baixos en el litoral, i amb nuvolositat d’evolució a la vesprada en zones de muntanya. Probables ruixats dispersos a la vesprada a l’interior de Castelló. Temperatures amb pocs canvis, excepte ascensos de les màximes a l’interior de València. Vent variable fluix, tendint a component sud a Alacant i a aquest en la resta.

DIUMENGE 28

Predomini de cel poc nuvolós o buidat, amb intervals matinals de núvols baixos en el litoral, i amb nuvolositat d’evolució a la vesprada en zones de muntanya. Probables ruixats dispersos a la vesprada a l’interior de Castelló. Temperatures sense canvis. Vent variable fluix tendint a component aquest.