El Valencia Boat Show, saló nàutic valencià que se celebra de l’1 al 5 de novembre en La Marina de València, s’ha presentat estematí en l’antiga base d’Alinghi. L’acte ha comptat amb la presència del director del certamen, Fernando Jiménez; la diputada de Turisme i vicepresidenta del Patronat Provincial de Turisme de València, Pilar Moncho; i el director general de Consorci València 2007, òrgan gestor de la Marina de València, Vicent Llorens.

Tal com ha assenyalat el seu director, el Valencia Boat Show ha superat les xifres de la passada edició, amb més de 80 expositors i més de 150 embarcacions noves de les principals drassanes nacionals i internacionals, que s’uneixen a una àmplia oferta de motors, serveis i accessoris nàutics. Enguany el certamen ha ampliat el seu espai expositiu a 16.000 m2, gràcies a la incorporació d’una nova zona a cobert en l’Embull nº2 de la Marina de València, i ha completat l’aforament d’exposició i els amarres disponibles. L’organització ha penjat el cartell de complet en aquesta edició 2017, en la qual els visitants trobaran una àmplia varietat d’embarcacions que van des de les xicotetes motores a vaixells de treball, velers d’última generació de les principals marques, novetats de 2017, vaixells amb nominacions a premis internacionals i també embarcacions connectades a Internet o capaces de navegar amb alt rendiment tant a vela com a motor.

“En 2009, el pressupost era d’al voltant de 10.000 euros, i hem crescut fins a poder gestionar un pressupost de 230.000 euros enguany” ha assegurat Fernando Jiménez, director del saló, que l’any passat va generar un volum de negoci de 4,3 milions d’euros en venda d’embarcacions. “Quant al futur del nostre saló, em dóna una mica de vertigen. Quant a les embarcacions a flotació, enguany hem completat tots els amarres disponibles. L’expositor necessita els seus vaixells en terra i els seus vaixells a flotació, açò significa més espai en futures edicions”, ha comentat el responsable del certamen.

Grans drassanes internacionals com Bavaria, Beneteau, Hanse, Dufour, Jeanneau, Sunseeker, Azimut, Cranchi o Sealine estaran presents a València amb una flota oficial d’embarcacions noves i novetats de 2017. A elles se sumaran els representants de la indústria nacional, que enguany augmenta la seua aposta pel saló, com Rodman, Nautipol, Metall Composite Yachts, Rhalson Marine, Nuva Yachts o Auxinavy, que comptaran amb un espai propi 100% “made in Spain”. Tampoc faltaran destacades marques de vaixells a motor com Greenline, Nimbus, Quicksilver, Bayliner o Pardo Yachts així com catamarans Bali o Fountaine Pajot, i especialistes en embarcacions de treball i esbarjo com Vanguard Marine, entre uns altres. Els visitants trobaran també una àmplia varietat de motors de marques com Volvo Penta, Yanmar, Man, Nanni Diésel o Solé Diésel, així com accessoris i serveis nàutics.

A més, gràcies a les excel·lents condicions de la Marina de València i les facilitats proporcionades pel seu organisme gestor, Consorci València 2007, els interessats a comprar una embarcació podran provar-la abans en aigües valencianes, contactant prèviament amb l’expositor. “El saló nàutic de València és una de les coses bones que han de passar ací. La nàutica és part de l’estratègia de la Marina, volem que siga l’espai de la nàutica per a la ciutat i la província. La nàutica és tot, no és turisme de luxe, cal saber focalitzar i treballar les qüestions indissolubles de la nàutica com a educació, millors amarres, nàutica industrial o ocupacions de qualitat. I en aqueix procés està el Consorci de manera entusiasta”, ha assenyalat el director general de Consorci València 2007, Vicent Llorens.

Turisme per terra i per mar

El saló valencià explica a més en aquesta edició amb l’oferta turística de la província de València, que estarà present a través del Patronat Provincial de Turisme de la Província de València, col·laborador especial del certamen. “Per a nosaltres és important que el que diem es convertisca en una realitat. Per exemple, el dijous dia 2 de novembre, donarem a conèixer als expositors del València Boat Xou els productes de la província, amb Del tros al plat”, ha anunciat Pilar Moncho, diputada de Turisme. “L’administració no està per a guanyar diners sinó per a fer que es moga i col·laborar amb empreses privades és la millor forma de fer-ho. Crec que aquesta fira és un referent perquè tenim molt potencial”, ha assegurat la diputada.

Els amants del mar i dels viatges també tindran l’oportunitat de descobrir el mar de Lituània, gràcies a la presència d’un racó dedicat a la localitat de Klaipéda, tercera ciutat del país, que estarà present en saló.

Espai “made in Spain”

El Valencia Boat Show ha confirmat l’augment de drassanes espanyoles que aposten pel certamen valencià, i que comptaran amb un espai especial en la zona d’exposició. Els visitants podran trobar en aquest espai innovadores propostes com el Rodman Spirit 31 Fora Broda, embarcació connectada a Internet en temps real o el Nuva MS6, un vaixell capaç de navegar a vela amb alt rendiment i a motor com una llanxa. Per la seua banda, Metall Composite Yachts presentarà el seu innovador veler Tava’I, inspirat en les grans regates oceàniques, que compta amb doble quilla pendulante. Tampoc faltaran embarcacions que poden ser manejades amb el títol PNB de la mà del gallec Nautipol, o unitats de treball flexibles tant en grandària com en cost, presentades per Auxinavy. Per a tots els gustos i 100% made in Spain.

4 jornades professionals i un dia de portes obertes

El saló tindrà quatre jornades professionals, de dimecres a dissabte, i un dia de portes obertes i accés gratuït, el diumenge 5 de novembre, amb activitats gratuïtes per a tota la família com a eixides al mar en veler de la mà de Bauhaus, o una exhibició dels xiquets d’Optimist del Real Club Nàutic de València. Tots aquells que viuen fora de València i desitgen visitar el saló podran beneficiar-se d’un descompte del 30% en trens Renfe de llarga distància entre el 30 d’octubre i el 7 de novembre. Els interessats a gaudir d’aquest descompte trobaran la informació en la web de l’esdeveniment.

Les entrades del Valencia Boat Show poden adquirir-se en les taquilles durant els dies del certamen o de forma anticipada a través de la web del saló.