Valencia se tiñe de blanco con los primeros copos de nieve del otoño
Los servicios de emergencias retiran los copos de nieve de una carretera del norte de la Comunitat Valenciana. /

Enguany no hi ha hagut que esperar a l’hivern per a veure nevar sobre València. La DANA que continua amenaçant a la major part de la península ha descarregat aquest matí sobre l’interior de la Comunitat Valenciana en forma de neu.

Les muntanyes de la província de València s’han tenyit de blanc durant la primera meitat del dia. Els flocs han caigut en cotes superiors als 800 metres tant a la comarca dels Serrans com en el Racó d’Ademús. Municipis com Aras de los Olmos i Xiva han sigut algunes de les localitats on la neu s’ha deixat veure. No obstant això, atès que encara no hi ha temperatures hivernals aquesta no aconsegueix quallar i es converteix en aiguaneu.

ALERTA PER NEVADES A VALÈNCIA

La nevada ha arribat moments abans que l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) decretara l’alerta groga. A primera hora del matí únicament es preveia risc de nevada a l’interior nord de Castelló. Ha sigut conforme ha avançat la DANA quan s’ha decidit activar també el nivell de risc mitjà a l’interior nord de València i l’interior sud de Castelló.

L’avís d’Aemet adverteix que podrien acumular-se fins a quatre centímetres de neu en les pròximes hores. A més, l’acumulació podria ser de fins a 10 centímetres en cotes per damunt dels 1.100 metres d’altitud.

Des de l’Agència Estatal de Meteorologia ja han avisat que les alertes continuaran tota la jornada. S’espera que la pitjor part es produïsca durant aquesta vesprada. Serà demà a les 10.00 hores quan es desactivaran les alertes de tota l’autonomia.