València impulsa bicicletes elèctriques amb energia solar

El projecte cerca promoure la mobilitat elèctrica sostenible i la producció d'energies renovables en la ciutat.

La Marina de València ha estat el lloc triat per començar a impulsar les bicicletes elèctriques carregades amb energia solar. Es tracta d’un projecte impulsat per les Naus i ha estat dut a terme per una de les empreses guanyadores de l’últim concurs d’idees Transition Cities, una forma de lluitar contra el canvi climàtic amb projectes innovadors per a la transacció energètica.

La ciutat de València té les condicions ideals per potenciar aquesta energia solar perquè té un alt percentatge de dies assolellats durant l’any i una orografia que facilita el transport amb bici. La bicicleta elèctrica s’acciona amb un motor elèctric de 350W. El sistema disposa de 4 plaques solars de 300w cadascuna situades en els sostres de les estacions de descàrrega. El sistema té unes bateries per aprofitar al màxim l’energia produïda per les plaques, però també garantir el subministrament de cas necessari.

El projecte busca promoure la mobilitat elèctrica sostenible i la producció d’energies renovables a la ciutat de València. La iniciativa vol provar la instal·lació d’aquesta nova tecnologia en un context real i avaluar el potencial de la instal·lació per crear consciència sobre la mobilitat sostenible urbana. El regidor d’Energies Renovables del Ajuntament de València, Roberto Jaramillo, ha destacat que “a més del benefici per al medi ambient, aquestes bicis també compleixen amb una important labor social ja que són accessibles per a persones amb mobilitat reduïda”.