pernoctaciones

La Fundació Turisme València i l’Ajuntament preveuen la visita de 4’8 milions de persones en 2017 i aconseguir xifres de rècord en pernoctacions.

Una dada que ha posat sobre la taula el director de la Fundació Turisme València, Antonio Bernabé, en un desdejuni informatiu que ha estat presidit per la tinent d’alcalde, Sandra Gómez.

Gómez ha fet balanç del turisme en el primer semestre de 2017. Sobre aquest tema, ha assenyalat que pràcticament totes els xifres dels indicadors se situen per sobre de les del passat any, la qual cosa impulsa, ha destacat, a continuar en la línia de “turisme rendible i sostenible”.

En xifres
Les pernoctacions en la ciutat de València han crescut un 8,6 per cent des de 2016 i entre gener i juny d’enguany han arribat a 2’2 milions de visitants.

D’aquestes, els mercats estrangers aconsegueixen les 1’3 milions de pernoctacions, amb un augment de l’11,5 per cent; mentre que el mercat nacional ha experimentat una pujada del 4,5 per cent, amb més de 874.000. En aquest context, Bernabé ha assenyalat que València podria batre un rècord històric en concloure l’any 2017.

Per la seua banda, el president de l’Associació Empresarial Valenciana d’Agències de Viatges (CEAV), Miguel Jiménez, ha recalcat el creixement sostingut en el número de viatgers que ixen des de València a altres punts nacionals o estrangers, amb un augment del 10 per cent.

Altres dades que han destacat són els índexs relatius a la rendibilitat del model turístic de València. Aquests s’han incrementat, principalment la despesa mitjana per habitació d’hotel (REPVAR), que ha crescut un 10 per cent respecte a l’any anterior i el preu hoteler, que és un 7’7 per cent més car que l’any 2016.

Gómez ha volgut ressenyar l’increment notable de passatgers, un 15 per cent més que l’any anterior. I ho ha atribuït a “l’aposta per la connectivitat de la ciutat amb altres punts del món i la creació de 23 noves rutes en la temporada d’estiu”.

Sobre les previsions de juliol i agost, Gómez ha sostingut que serà “un bon estiu” i Turisme València preveu un creixement del 5 per cent tant en rendibilitat com en ocupació.