AEMET activa dos alertas: así será el tiempo de este fin de semana
Las fuertes rachas de viento pueden alterar el transcurso del puente de diciembre.

La Comunitat Valenciana arranca el cap de setmana amb tots els nivells d’alerta activats. L’autonomia estarà hui baix el influx d’un vendaval que deixarà ratxes de vent de fins a 100 km/h en el nord.

Davant aquesta situació, l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha activat el nivell màxim taronja en Castelló. Tot l’interior de la província es troba en “risc important” a causa del temporal. En punts com la zona de Morella o Segorbe podria arribar-se a ratxes de vent molt forts. Segons Aemet, es tracta d’un vent de component oest que podria arribar fins als 100 km/h.

A la província de València es viurà hui una situació similar. L’interior estarà baix alerta groga per risc de fortes ratxes de vent. En la zona nord bufarà vent de l’oest que arribarà fins als 80 km/h mentre a la regió sud s’arribarà als 70 km/h. A això se sumen fenòmens costaners en tot el litoral valencià per vent de força 7.

A Alacant es repeteix el cas de València amb alerta groga a l’interior i litoral sud amb vents de fins a 70 km/h. A més, el mar també estarà baix la influència del vendaval amb vent de força 7.

Conforme avanç la jornada es preveu que el temporal vaja afluixant. La primera zona a eixir del nivell d’alerta serà la costa de València a les 12.00 hores seguida del litoral alacantí a les 18.00 hores.

Cara a la nit quasi la totalitat de la Comunitat Valenciana deixarà d’estar en alerta. A partir de les 20.00 hores només es mantindrà el nivell d’emergència a l’interior nord de Castelló. A mitjanit aquesta passarà a nivell groc amb previsió de mantenir-se el dissabte fins a les 17.00 hores.