lluvia
-FOTODELDIA- GRAFCVA265. VALENCIA, 02/12/2019.- Una persona pasea por la playa de la Malvarrosa bien protegida contra la lluvia cuando, según informa la Agencia Estatal de Meteorología (Aemet), hoy el cielo permanecerá nuboso o cubierto con precipitaciones persistentes en Valencia y Alicante, que además pueden ser localmente fuertes e ir acompañados de tormenta en la segunda mitad del día en los litorales norte de Alicante y sur de Valencia. EFE/Kai Försterling

Calor intensa però també pluges, a més en forma de tempesta. Així és com s’espera que siga el temps en els pròxims dies en la Comunitat València. Hui l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha activat l’alerta groga per risc de tempestes en part de l’autonomia.

Dita alerta començarà aquest dimecres al migdia (14 hores) i s’espera que finalitze en acabar la jornada (23 hores). Concretament les zones afectades seran l’interior de Castelló i l’interior nord de València amb municipis com Utiel o Requena. A més, aquests episodis torrencials podrien anar acompanyats de calamarsa segons les previsions d’Aemet.

Cara a el dijous continuarà la probabilitat de ruixats i tempestes a la vesprada a l’interior nord de València i a l’interior de Castelló. En aquest cas, Aemet no descarta que arriben a ser localment forts. No obstant això, cara al divendres aquesta situació remetria a València encara que seguiria a Castelló. Allí encara podria donar-se algun ruixat o tempesta aïllada a la vesprada.

UNA MASSA DE POLS DEL SÀHARA TRAVESSARÀ VALÈNCIA

Però les pluges no seran les úniques protagonistes de les pròximes jornades. Aemet ha avançat la intrusió de pols procedent del Sàhara. Aquest afectarà la península i més concretament a l’àrea mediterrània.
Com pot veure’s, la pols del Sàhara arribarà a la Comunitat Valenciana el dimecres al matí afectant fins al migdia del dijous segons les previsions. Aquest fenomen es caracteritza per contenir aire molt sec i ple de pols del desert. Les temperatures es mantindran per damunt dels 30 graus en els pròxims dies podent arribar a 35° a l’interior.