temporal en Valencia
temporal en Valencia

El bon temps ha arribat a la seua fi i sembla que el denominat “veroño” ha tocat sostre. Hui València entra en alerta groga per l’amenaça d’una DANA que porta pluges “molt fortes” amb tempesta.

Segons ha avançat l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), en la meitat sud hi haurà intervals nuvolosos tendint a nuvolós o cobert. Es donaran ruixats acompanyats de tempesta que podran ser localment fortes o persistents en el litoral durant la segona meitat el dia, sense descartar que es donen de forma més feble i ocasional a l’interior. En la meitat nord, el cel estarà poc nuvolós tendint a intervals nuvolosos a la vesprada.

A partir del migdia entrarà en alerta groga el litoral sud de València i tota la costa d’Alacant. S’esperen precipitacions de més de 30 litres per metre quadrat en una hora.

A més, els ruixats podran anar acompanyats de tempesta i puntualment aconseguir intensitats de 40 l/m² en una hora. Segons Aemet, els efectes de la DANA afectaran principalment les comarques de la Safor i Marina Alta.

AIXÍ AVANÇARÀ LA DANA EL CAP DE SETMANA

El nivell de risc s’estendrà a tot el litoral de la Comunitat Valenciana en la mitjanit del divendres. Hi haurà perill per tempestes i s’alerta de possibles precipitacions de més de 60 l/m² en dotze hores.

La jornada arrancarà amb cel nuvolós o cobert i ruixats acompanyats de tempestes que podran ser localment fortes o persistents. A partir del migdia es preveu desactivar el nivell de preemergència perquè la DANA podria perdre intensitat.

Cara al dissabte predominarà el cel nuvolós amb ruixats dispersos. Seran menys probables cap al sud d’Alacant encara que no es descarta que siguen localment forts i amb tempesta en la meitat nord del litoral.

El diumenge ja no s’espera influència de la DANA. Hi haurà intervals nuvolosos amb probabilitat de precipitacions disperses i ocasionals, menys probables cap al sud d’Alacant.