Valencia entra en alerta amarilla por una DANA de hasta 40 l/m2 por hora
Una

La DANA que estava prevista per a aquest dijous s’ha avançat en la Comunitat Valenciana. Les províncies d’Alacant i València han entrat en alerta groga per risc de fortes precipitacions.

A les 11.00 hores, l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha activat el nivell d’avís groc en la totalitat de la província d’Alacant i en el litoral sud de València. Les comarques de La Foia d’Alcoi, La Safor, La Ribera i La Marina podrien ser les àrees més afectades per les pluges. Allí estan previstes precipitacions que poden ser de fins a 30 litres per metre quadrat en una hora. A més, podrien anar acompanyades de tempestes i puntualment aconseguir-se els 40 mm en una hora.

En el cas del litoral sud d’Alacant i les localitats d’interior, també en alerta, Aemet ha avançat que podrien donar-se acumulacions d’aigua de fins a 20 litres per metre quadrat en una hora.

El nivell de risc no es desactivarà en tota la jornada. És més, es prolongarà fins al dijous. Demà continuarà l’alerta groga en les zones esmentades. Així mateix, aquesta mateixa mitjanit entrarà en risc l’interior sud de València.

S’espera que predomine el cel nuvolós amb ruixats i tempestes localment fortes durant la jornada, més freqüents en el litoral a la vesprada, on és probable que siguen persistents i d’intensitat molt forta. A partir de les 10.00 hores tota la Comunitat Valenciana estarà sota l’influx de la DANA. A més, les precipitacions seran més virulentes amb acumulacions de 60 mm en 12 hores en anar acompanyades de tempesta.

AIXÍ CONTINUARÀ LA DANA EL CAP DE SETMANA

Atès que la DANA recorrerà la Comunitat de sud a nord, Alacant serà la primera a desactivar l’alerta. A partir de la mitjanit del dijous al divendres s’espera que ja no hi haja risc de tempesta en el sud de l’autonomia.

El divendres arrancarà amb cel nuvolós, ruixats i tempestes. Es preveu que siguen localment forts o persistents en punts del litoral nord i central. No obstant això, les previsions apunten al fet que remetran en les últimes hores del dia.

València i Castelló començaran el dia sota l’influx de la DANA i seguiran en alerta. De moment, Aemet ha assenyalat que el nivell de risc es desactivarà poc abans del migdia perquè les pluges es desplaçaran cap a Catalunya.

Cara a el cap de setmana encara hi ha una certa incertesa. Són probables ruixats en els litorals nord i central la primera meitat del dissabte. A la vesprada es donaran també i estaran acompanyats de tempesta a Castelló i meitat nord de València, sense descartar que siguen localment forts.

El diumenge s’avança el predomini d’un cel poc nuvolós encara que amb possibles ruixats. De donar-se, aquests seran de caràcter feble i de manera dispersa.